Apple: Μεγάλο «ψαλίδι» στους στόχους παραγωγής για τα headsets Vision Pro

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Μεγάλο «ψαλίδι» στους στόχους παραγωγής για τα headsets Vision Pro
Προετοιμάζεται για να παράξει 400.000 κομμάτια λιγότερα από τον αρχικό σχεδιασμό των Vision Pro για το 2024.

Η Apple προχώρησε σε μεγάλες περικοπές σχετικά με τους στόχους παραγωγής των headsets επαυξημένης πραγματικότητας με την ονομασία Vision Pro, μετέδωσαν τη Δευτέρα οι Financial Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κινεζική παραγωγός των Vision Pro, Luxshare - η μοναδική κατασκευάστρια της συσκευής, προετοιμάζεται για να παράξει 400.000 κομμάτια λιγότερα από τον αρχικό σχεδιασμό των Vision Pro για το 2024.

Η Apple είχε νωρίτερα έναν εσωτερικό στόχο πωλήσεων 1 εκατ. κομματιών των Vision Proν του headset κατά τους πρώτους 12 μήνες, σύμφωνα με τους FT.

Σημειώνεται πως ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός λάνσαρε τα Vision Pro τον Ιούνιο, με στόχο να κυκλοφορήσουν στην αγορά των ΗΠΑ στις αρχές του επόμενου έτους. Τα headsets ξεκινούν από την τιμή των 3.499 δολαρίων, σχεδόν 3 φορές παραπάνω από τα ακριβότερα αντίστοιχα headsets της Meta.

Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone ζήτησε από δύο προμηθευτές με έδρα την Κίνα αρκετά εξαρτήματα για 130.000 έως 150.000 μονάδες τον πρώτο χρόνο, με τα σχέδια για μια πιο προσιτή έκδοση της συσκευής έχουν αναβληθεί, ανέφερε το Reuters.

Μια σημαντική δυσκολία στη διαδικασία παραγωγής είναι η κατασκευή των οθονών micro-OLED για τη συσκευή, ανέφεραν οι FT. Η Apple ήταν δυσαρεστημένη με την απόδοση των micro-OLED που είναι απαλλαγμένες από ελαττώματα, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η Apple και η Luxshare δεν απάντησαν άμεσα σε email που ζητούσε λεπτομέρειες για το θέμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FT: Η ΕΕ εξετάζει παραχωρήσεις στις ρωσικές τράπεζες για να περισωθεί η συμφωνία για τα σιτηρά

gazzetta
gazzetta reader insider insider