Ενέργεια: Η Eni εξαγοράζει τη βρετανική Neptune για 4,9 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενέργεια: Η Eni εξαγοράζει τη βρετανική Neptune για 4,9 δισ. δολάρια
Η Neptune  παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από κοιτάσματα σε οκτώ χώρες, συμ

Η ιταλική Eni ανακοίνωση την Παρασκευή τη συμφωνία της για την εξαγορά της βρετανικής Neptune Energy έναντι 4,9 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Neptune παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από κοιτάσματα σε οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νορβηγίας, της Γερμανίας, της Αλγερίας, των Κάτω Χωρών και της Ινδονησίας, όπου ήδη μοιράζεται άδεια με την ιταλική μεγάλη ενεργειακή εταιρεία.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, η Eni θα αποκτήσει τη Neptune έναντι 2,6 δισ. δολαρίων, ενώ η Var Energi - η νορβηγική θυγατρική της Eni που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο - θα αποκτήσει τις δραστηριότητες της εταιρείας στη Νορβηγία έναντι 2,3 δισ. δολαρίων. Η Eni κατέχει το 63% της Var Energi.

Η συναλλαγή είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Eni, η BP και η Shell, είναι πιο πιθανό να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου παρά να τα αγοράσουν από τότε που έθεσαν στόχους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη μετάβαση σε πιο πράσινες μορφές ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκική λίρα: Σε νέα χαμηλά ρεκόρ μετά την απόφαση για διπλασιασμό των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider