Eli Lilly: Deal 2,4 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Dice Therapeutics

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eli Lilly: Deal 2,4 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Dice Therapeutics
Γραφεία Eli Lilly
Υπάρχουν περισσότερες από 100 γνωστές αυτοάνοσες ασθένειες, όπως ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ), η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.

Μεγάλο deal στον χώρο της Υγείας ανακοινώθηκε την Τρίτη, καθώς η Eli Lilly έκλεισε μια συμφωνία 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Dice Therapeutics σε μια προσπάθεια να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο θεραπειών της για ασθένειες που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό. Αναλυτικότερα, η Eli Lilly θα καταβάλλει 48 δολάρια ανά μετοχή για να αγοράσει την Dice, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Σε συνδυασμό με τη νέα τεχνολογία και την τεχνογνωσία της στην ανακάλυψη φαρμάκων, το ταλαντούχο εργατικό δυναμικό και το πάθος της DICE για καινοτομία θα ενισχύσουν τις προσπάθειές μας να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων που ζουν με αυτοάνοσες ασθένειες», δήλωσε ο Πάτρικ Τζόνσον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Eli Lilly, σύμφωνα με το CNBC.

Η Dice Therapeutics είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρεία που χρησιμοποιεί πλατφόρμες για να αναπτύξει νέα θεραπευτικά φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα, με χορήγηση από το στόμα. Τα αυτοάνοσα νοσήματα μπορεί να προκαλέσουν πόνο, κόπωση, ζάλη, κατάθλιψη και εξανθήματα, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. Υπάρχουν περισσότερες από 100 γνωστές αυτοάνοσες ασθένειες, όπως ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ), η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.

Ένα φάρμακο της Dice βρίσκεται σε δοκιμές για μια δερματική πάθηση που σχετίζεται με το ανοσοποιητικό που ονομάζεται ψωρίαση. Το χαρτοφυλάκιο της Eli Lilly περιλαμβάνει φάρμακα όπως το Taltz, το οποίο αντιμετωπίζει την ψωρίαση κατά πλάκας και το Olumiant, για θεραπεία της ρευματοειδής αρθρίτιδας. Πέρυσι, το Taltz κατέγραψε πωλήσεις 2,48 δισ. δολαρίων ενώ το Olumiant απέφερε 830,5 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελληνικό: Εντός χρονοδιαγράμματος η επένδυση - Οι πρώτοι όροφοι του Riviera Tower θα είναι εμφανείς στα τέλη του 2023

Mega επένδυση της Intel στη Γερμανία: Πάνω από 30 δισ. ευρώ για δύο εργοστάσια ημιαγωγών

Μάχη για τα rapid tests: Απεμπλοκή των φαρμακοποιών ζητούν διαγνωστικά και εργαστηριακοί γιατροί 

gazzetta
gazzetta reader insider insider