Deutsche Bank: Μαζικές προαγωγές γυναικών καθώς ο επενδυτικός κλάδος «τρέχει» για να καλύψει τις δεσμεύσεις του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Μαζικές προαγωγές γυναικών καθώς ο επενδυτικός κλάδος «τρέχει» για να καλύψει τις δεσμεύσεις του
Οι αλλαγές στη DWS καταδεικνύουν τις προσπάθειες που καταβάλουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους να αυξήσουν το ποσοστό των γυναικών σε ηγετικές θέσεις.

Mαζικές προαγωγές γυναικών σε ανώτερες θέσεις πραγματοποιεί ο επενδυτικός βραχίονας της Deutsche Bank, DWS Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

H Andrea Rothmund εντάσσεται ως επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού μεταφερόμενη από τη μητρική Deutsche Bank, ενώ η Regine Schickentanz έχει προσληφθεί ως επικεφαλής πληροφορικής από την Deutsche Telekom, σύμφωνα με εκπρόσωπο της DWS.

Η εταιρεία προωθεί επίσης την Jessica Hardman να διευθύνει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ίδια στιγμή, η Cynthia Nestle, επικεφαλής επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, και η Kristina Theiss, επικεφαλής κάλυψης των ΗΠΑ, αποχωρούν.

Οι αλλαγές στη DWS καταδεικνύουν τις προσπάθειες που καταβάλουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους να αυξήσουν το ποσοστό των γυναικών σε ηγετικές θέσεις. Η Deutsche Bank εξέφρασε πρόσφατα τη λύπη της για την αποτυχία της να επιτύχει τον δικό της στόχο να παραχωρήσει τουλάχιστον το ένα πέμπτο των εδρών στο διοικητικό της συμβούλιο σε γυναίκες. Μόνο ένα μέλος του εννεαμελούς σώματος είναι γυναίκα αφού μια άλλη γυναίκα – η Christiana Riley – «εκλάπη» από την αντίπαλη Banco Santander.

Η DWS είδε άλλες δύο ανώτερες γυναίκες στελέχη να ανακοινώνουν την αποχώρησή τους τις τελευταίες εβδομάδες, δηλαδή την επικεφαλής των ETFs της Αμερικής, Fiona Bassett, και την CFO Claire Peel. Η Bassett εντάχθηκε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ως διευθύνων σύμβουλος του παρόχου δείκτη FTSE Russell.

Το εξαμελές διοικητικό συμβούλιο της DWS περιλαμβάνει επί του παρόντος τρεις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της Peel. Οι άλλοι δύο είναι η Chief Operating Officer Angela Maragkopoulou και η Chief Administrative Officer Karen Kuder.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Ο Λάρι Έλισον της Oracle ξεπέρασε τον Γκέιτς και έγινε ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Intel: Σε συζητήσεις για να γίνει βασικός επενδυτής στην IPO εταιρείας τσιπ

Στα 500 δισ. δολάρια ξανά η χρηματιστηριακή αξία της TSMC

gazzetta
gazzetta reader insider insider