Η Accenture δίνει 3 δισ. δολάρια για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Accenture δίνει 3 δισ. δολάρια για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη
Διπλασιάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων που εργάζονται με την τεχνολογία αιχμής στην εταιρεία συμβούλων πληροφορικής.

Η Accenture ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα επενδύσει 3 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα 3 χρόνια στα data της και στις πρακτικές τεχνητής νοημοσύνης (AI), διπλασιάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων που εργάζονται με την τεχνολογία αιχμής στην εταιρεία συμβούλων πληροφορικής.

Η εταιρεία, η οποία συμβουλεύει και εξυπηρετεί διάφορους πελάτες σε έργα δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ότι θα έχει 80.000 άτομα που θα εργάζονται στην τεχνητή νοημοσύνη καθώς θα προσλαμβάνει, θα αγοράζει άλλες εταιρείες και θα εκπαιδεύει περισσότερους υπαλλήλους, μετέδωσε το Reuters.

Η Accenture δεν είπε μέχρι πότε θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό, αλλά πρόσθεσε ότι η επένδυση έχει στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες σε 19 κλάδους.

Η κίνηση της εταιρείας υπογραμμίζει τη βιασύνη μεταξύ των εταιρειών να βελτιώσουν τις προσφορές τους με τη γενεσιουργό AI - τεχνολογία που τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft και η Alphabet λένε ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται πολλές δουλειές.

Τη Δευτέρα, η Salesforce διπλασίασε το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων της για νεοφυείς επιχειρήσεις γεννητικής ΤΝ σε 500 εκατομμύρια δολάρια και παρουσίασε μια υπηρεσία AI Cloud που ελπίζει να προσελκύσει επιχειρήσεις προσφέροντας τα προϊόντα της που βασίζονται στην ΤΝ κάτω από μία ομπρέλα.

Η επένδυση της Accenture στην AI ακολουθεί τις απολύσεις του Μαρτίου, όταν αποφάσισε να απολύσει περίπου 19.000 θέσεις εργασίας λόγω της ύφεσης που προκλήθηκε από τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» τη φωνή του Τζον Λένον για τους Beatles

Νέος γύρος απολύσεων στη SoftBank

Σε νέο ιστορικό υψηλό οι μετοχές της Apple έπειτα από έναν χρόνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider