Accenture: «Ψαλίδι» σε 19.000 θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Accenture: «Ψαλίδι» σε 19.000 θέσεις εργασίας
Η μείωση των θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους 18 μήνες τη στιγμή που είχε αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 38.000 για να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση για τις υπηρεσίες της.

H Accenture σχεδιάζει να περικόψει 19.000 θέσεις εργασίας, ή το 2,5% του εργατικού δυναμικού της, ενώ έχει μειώσει τις προβλέψεις εσόδων και κερδών για το έτος, περιορίζοντας παράλληλα και τις δαπάνες, στον απόηχο της ζοφερής παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης.

Η μείωση των θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους 18 μήνες τη στιγμή που είχε αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 38.000 για να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση για τις υπηρεσίες της,

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει τώρα ετήσια αύξηση των εσόδων για το οικονομικό έτος 2023 να είναι μεταξύ 8% και 10%, από 8% σε 11%. Οι νέες προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή είναι στα 10,84 δολ. με 11,05 δολ. από 11,20 δολ. με 11,52 δολ. ενώ το λειτουργικό περιθώριο αναμένεται να περιοριστεί στο 14,1% με 14,3%. Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία περιμένει τα κέρδη ανά μετοχή να είναι μεταξύ 11,41 δολ. με 11,63 δολ.

«Τα αποτελέσματα των εργασιών μας επηρεάζονται από τις οικονομικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των μακροοικονομικών συνθηκών, του γενικού πληθωριστικού περιβάλλοντος και των επιπέδων επιχειρηματικής εμπιστοσύνης. Εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική οικονομική και γεωπολιτική αβεβαιότητα σε πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο, η οποία επηρέασε και μπορεί να συνεχίσει να επηρεάζει τις δραστηριότητές μας, ιδιαίτερα όσον αφορά τους μισθούς και τη μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι συνθήκες έχουν επιβραδύνει τον ρυθμό και το επίπεδο των δαπανών των πελατών μας», υπογράμμισε η επιχείρηση με έδρα το Δουβλίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

General Mills: Βελτιωμένες οι προβλέψεις για τις πωλήσεις, μετά την άνοδο 13% στα έσοδα τριμήνου

Credit Suisse: Μεγάλες τράπεζες ξεκινούν «κυνήγι ταλέντων» - Ετοιμάζονται να «αρπάξουν» στελέχη

«Κρύος ιδρώτας» για Τζακ Ντόρσεϊ: Νέα «βόμβα» από Hindenburg μετά τον Αντάνι – Γιατί σορτάρει τη μετοχή της Block

gazzetta
gazzetta reader insider insider