Νέος γύρος απολύσεων στη SoftBank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος γύρος απολύσεων στη SoftBank
Εάν το δυσμενές σενάριο επιβεβαιωθεί, οι νέες περικοπές θα προστεθούν στο ψαλίδισμα 150 θέσεων εργασίας του Ομίλου τον Σεπτέμβριο.

Η SoftBank σχεδιάζει έναν νέο γύρο απολύσεων στον επενδυτικό της «βραχίονα» Vision Fund, στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους εν μέσω των ιστορικών του ζημιών αλλά και των διεθνών επιτοκιακών αυξήσεων.

Οι απολύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να ανακοινωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενδέχεται να επηρεάσουν έως και το 30% του προσωπικού στη μονάδα, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters. To Vision Fund απασχολούσε 349 άτομα στα τέλη Μαρτίου. Εάν το δυσμενές σενάριο επιβεβαιωθεί, οι νέες περικοπές θα προστεθούν στο ψαλίδισμα 150 θέσεων εργασίας του Ομίλου τον Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η SoftBank ανακοίνωσε ζημίες ρεκόρ για το τεχνολογικό fund της, Vision Fund, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ιαπωνικός όμιλος για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 3 Μαρτίου. Οι ζημίες του Vision Fund έφτασαν τα 4,3 τρισ. γιεν (32 δισ. δολάρια) έναντι ζημιών 2,55 τρισ. γιεν για το σύνολο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Οι συνολικές ζημίες της SoftBank από τις επενδύσεις της στο Vision Fund υπολογίστηκαν στα 5,28 τρισ. γιεν έναντι 3,43 τρισ. γιεν το προηγούμενο οικονομικό έτος. Το Vision Fund, όπως και άλλα μεγάλα τεχνολογικά funds, επηρεάστηκε αρνητικά κατά το περασμένο 12μηνο από τις αυξήσεις των επιτοκίων των ισχυρών κεντρικών τραπεζών που «έβγαλαν» αμυντικές διαθέσεις μεταξύ των επενδυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξαγορά της AppSoft ΑΕ από τον Όμιλο SoftOne

Kaspersky: DoubleFinger - Κακόβουλο λογισμικό πολλαπλών σταδίων στοχεύει τα cryptowallets

Eurobank: Στο 1 δισ. ευρώ οι υπό διαχείριση πόροι - Εκταμιεύεται η 4η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης

gazzetta
gazzetta reader insider insider