SoftBank: Ζημίες ρεκόρ στο Vision Fund, ύψους 32 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SoftBank: Ζημίες ρεκόρ στο Vision Fund, ύψους 32 δισ. δολαρίων
Επηρεάστηκε αρνητικά κατά το περασμένο 12μηνο από τις αυξήσεις των επιτοκίων των ισχυρών κεντρικών τραπεζών που «έβγαλαν» αμυντικές διαθέσεις μεταξύ των επενδυτών.

Η SoftBank ανακοίνωσε ζημίες ρεκόρ για το τεχνολογικό fund της, Vision Fund, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ιαπωνικός όμιλος για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 3 Μαρτίου.

Οι ζημίες του Vision Fund έφτασαν τα 4,3 τρισ. γιεν (32 δισ. δολάρια) έναντι ζημιών 2,55 τρισ. γιεν για το σύνολο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Οι συνολικές ζημίες της SoftBank από τις επενδύσεις της στο Vision Fund υπολογίστηκαν στα 5,28 τρισ. γιεν έναντι 3,43 τρισ. γιεν το προηγούμενο οικονομικό έτος, μετέδωσε το CNBC.

Το Vision Fund, όπως και άλλα μεγάλα τεχνολογικά funds, επηρεάστηκε αρνητικά κατά το περασμένο 12μηνο από τις αυξήσεις των επιτοκίων των ισχυρών κεντρικών τραπεζών που «έβγαλαν» αμυντικές διαθέσεις μεταξύ των επενδυτών.

Σημειώνεται πως πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της SoftBank στο χρηματιστήριο του Τόκιο έπεσε 0,85%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Telekom: Κοντά στα 10 δισ. ευρώ τα κέρδη για το α' τρίμηνο

Στα foldable smartphones ποντάρει και η Google 

Κίνα: Ο πληθωρισμός του Απριλίου ήταν ο χαμηλότερος της τελευταίας διετίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider