Σε 150 απολύσεις προχωρά η SoftBank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε 150 απολύσεις προχωρά η SoftBank
Το «ξεφόρτωμα» των μετοχών του fund στην SoftBank σημειώθηκε νωρίτερα εντός του 2022

Η SoftBank απολύει 150 άτομα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ιαπωνικής τράπεζας, Μασαγιόσι Σον να προχωρά σε περικοπές για να καλύψει τις τεράστιες απώλειες εξαιτίας της αποτυχίας της επενδυτικής της μονάδας Vision Fund.

Η κίνηση θα επηρεάζει περίπου το 30% των εργαζομένων σε SoftBank και Vision Fund σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση επί του θέματος και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του μιλώντας στο Reuters.

Η SoftBank αρνήθηκε να σχολιάσει, με τις απολύσεις να στοχεύουν περισσότερο το προσωπικό στις επενδυτικές ομάδες και το προσωπικό back-office σε τμήματα όπως τα οικονομικά και τα νομικά, ανέφερε μια δεύτερη πηγή.

Ο Σον υποσχέθηκε τον Αύγουστο να μειώσει το κόστος, αφού η μονάδα Vision Fund κατέγραψε ζημιά ρεκόρ 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως τον Ιούνιο, με τον δισεκατομμυριούχο να έχει παγιδευτεί από την αύξηση των επιτοκίων και την πολιτική αστάθεια στον τομέα της τεχνολογίας.

«Πρέπει να μειώσουμε το κόστος», είχε δηλώσει τότε ο Σον τη στιγμή που το Vision Fund έχει περιορίσει ριζικά την επενδυτική του δραστηριότητα, ενώ η SoftBank έχει απωλέσει το 50% της αξίας της από τον Μάρτιο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moody's: Τέσσερις ερωταπαντήσεις για ανάπτυξη, χρέος, τράπεζες και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας

Ξεκίνησαν οι περικοπές στο BBC - Καταργούνται σχεδόν 400 θέσεις εργασίας

Σε ιστορικό υψηλό το βούτυρο: 24,6% ακριβότερο από πέρυσι - Οι λόγοι για την άνοδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider