Νέο «ψαλίδι» στη Zepz: Απολύει το 26% των εργαζομένων της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο «ψαλίδι» στη Zepz: Απολύει το 26% των εργαζομένων της
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο λιγότερο από ένα χρόνο που η Zepz απολύει προσωπικό. Τον Ιούνιο του 2022, απέλυσε περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της.

Ο όμιλος μεταφοράς χρημάτων Zepz απολύει 420 υπαλλήλους, καθώς ο κλάδος της χρηματοοικονομικής αντιμετωπίζει ένα σκληρό μακροοικονομικό περιβάλλον.

Η βρετανική εταιρεία άρχισε να ενημερώνει τους υπαλλήλους για τις απολύσεις τη Δευτέρα. Η Zepz, η οποία κατέχει τις WorldRemit και Sendwave, διαθέτει συνολικά περίπου 1.600 εργαζόμενους, με τις περικοπές να αφορούν το 26% περίπου του δυναμικού της.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν κυρίως τις ομάδες εξυπηρέτησης πελατών και μηχανικών. Η Zerp έχει την έδρα της στο Λονδίνο, αλλά μετρά γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, την Πολωνία, την Κένυα και όχι μόνο.

Συλλογικά, τις δύο εταιρίες της χρησιμοποιούν περισσότεροι από 11 εκατομμύρια χρήστες σε 150 χώρες. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο λιγότερο από ένα χρόνο που η Zepz απολύει προσωπικό. Τον Ιούνιο του 2022, απέλυσε περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της, σύμφωνα με το Sky News.

Ο Μαρκ Λίναρντ, Διευθύνων Σύμβουλος της Zepz, δήλωσε ότι η απόφαση σηματοδοτεί «ένα σημαντικό και απαραίτητο βήμα για τη μετάβαση από δύο τεράστιες, τμηματοποιημένες ομάδες σε έναν δυναμικό οργανισμό υπό την Zepz και για τη δημιουργία φιλόδοξων θεμελίων προς τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας κατεύθυνση ως επιχείρηση χαρτοφυλακίου».

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία έλαβε την απόφαση να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της λόγω της ανάγκης εξορθολογισμού της δομής της και όχι λόγω μακροοικονομικών πιέσεων.

«Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους εξετάσαμε σοβαρά πώς να βελτιστοποιήσουμε τον οργανισμό ώστε να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη επιτυχία για την επιχείρηση», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrakat: Υπογραφή δύο νέων συμβάσεων ύψους 25 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική

Home Depot: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Μειωμένο και το guidance

Dieselgate: Ο πρώην επικεφαλής της Audi δηλώνει ένοχος για απάτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider