Απώλειες 15% στα κέρδη της Bayer - «Ψαλίδι» για το 2023 λόγω της κάμψης στα παρασιτοκτόνα προϊόντα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 15% στα κέρδη της Bayer - «Ψαλίδι» για το 2023 λόγω της κάμψης στα παρασιτοκτόνα προϊόντα
bayer
Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA της Bayer διαμορφώθηκαν στα 4,47 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 14,9% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2022.

Κάμψη στα κέρδη για το α' τρίμηνο του 2023 κατέγραψε η Bayer, με τον γερμανικό όμιλο υγειονομικών και αγροδιατροφικών προϊόντων να χαμηλώνει τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία στο σύνολο του έτους λόγω των -χειρότερων από τις εκτιμήσεις- πωλήσεων που αναμένεται να σημειώσουν τα παρασιτοκτόνα προϊόντα της που βασίζονται στην ουσία γλυφοσάτη.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA της Bayer διαμορφώθηκαν στα 4,47 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 14,9% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του ομίλου ανέμεναν κέρδη 4,63 δισ. ευρώ.

Για το σύνολο του 2023, η διοίκηση της Bayer εκτιμά πως τα προσαρμοσμένα EBITDA θα διαμορφωθούν μεταξύ των 12,5 και των 13 δισ. ευρώ, έναντι 13,5 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2022.

«Περιμένουμε πως θα διαμορφωθούν στο κατώτερο επίπεδο του guidance μας» δήλωσε ο CEO της Bayer, Βέρνερ Μπάουμαν. Ο ίδιος θα αποχωρήσει από τη θέση του τον Ιούνιο, για να αντικατασταθεί πό τον πρώην επικεφαλής της Roche, Μπιλ Άντερσον, μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα foldable smartphones ποντάρει και η Google 

gazzetta
gazzetta reader insider insider