Η Entersoft αποκτά το 62% στη startup SmartCV

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Entersoft αποκτά το 62% στη startup SmartCV
Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε με συνδυασμό εξαγοράς μεριδίων κι αύξησης κεφαλαίου.

Ιδιωτικό Συμφωνητικό για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού 62% στην εταιρεία «SmartCV ΙΚΕ», με τον διακριτικό τίτλο SmartCV, που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων, υπέγραψε η Entersoft.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε με συνδυασμό εξαγοράς μεριδίων κι αύξησης κεφαλαίου.

Η SmartCV είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία στον τομέα του Applicant Tracking Software. Η SaaS λύση λειτουργεί αποκλειστικά στο Cloud με συνδρομητικό μοντέλο Pay Per Use. Η εταιρεία σε πολύ σύντομο χρόνο έχει εντάξει στο πελατολόγιό της εξαιρετικά σημαντικούς πελάτες, όπως ενδεικτικά οι ΟΤΕ, Cosmote eValue, Autohellas, Αφοι Σαρακάκη, Ολυμπιακή Ζυθοποιΐα, Ε.Ι. Παπαδόπουλος Βιομηχανία Μπισκότων, Eurolife FFH, Καυκάς, Flexopack, Υπερταμείο, Onassis Group, Blue Star Ferries, EFA Group, Intrakat, Phāea Resorts, H Hotels Collection, Arivia, Unison, Lalizas, κ.α. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το λογισμικό Applicant Tracking γνωρίζει ιδιαίτερα σημαντική ανάπτυξη διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι εργοδότες αναζητούν λύσεις επιτάχυνσης και πλήρους ψηφιοποίησης των διαδικασιών εύρεσης/προσέλκυσης προσωπικού, προσλήψεων και ένταξης στον οργανισμό.

Σημειώνεται πως η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της Entersoft για δυναμική είσοδο στην αγορά λογισμικού Μισθοδοσίας και Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων με διαφοροποιημένο μείγμα προϊόντων. Θα περιλαμβάνει λύσεις για τη διαχείριση προσλήψεων κι αναζήτησης ταλέντων, τη διαχείριση του Ανθρώπινου Προσωπικού, την υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας (Εργάνη), την Ωρομέτρηση αλλά και τη Μισθοδοσία.

Κατά την οικονομική χρήση 2022, η SmartCV κατέγραψε έσοδα λίγο κάτω από τα 100 χιλ. ευρώ, ενώ για φέτος τρέχει με υπερδιπλάσια έσοδα. Η εταιρεία δεν έχει τραπεζικό δανεισμό και τη στιγμή της εξαγοράς διέθετε θετικά καθαρά ταμειακά διαθέσιμα. Το συμφωνηθέν τίμημα για το 62% των εταιρικών μεριδίων ανέρχεται στο ποσό των 528 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων 390 χιλιάδες ευρώ καταβλήθηκαν ως τίμημα εξαγοράς ποσοστού 55,6% από υφιστάμενους εταίρους, και το υπόλοιπο ως αύξηση κεφαλαίου για σκοπούς ενίσχυσης της εταιρείας στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου. Επιπλέον, έχει από τώρα συμφωνηθεί και η εξαγορά του υπολειπόμενου ποσοστού από την Entersoft μετά την πάροδο τετραετίας. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Entersoft. Οι ιδρυτές της εταιρείας θα ενταχθούν στον όμιλο Entersoft και θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται την υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου της SmartCV.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ravenna: Νέα επιχειρηματικά σχέδια και επενδύσεις με τη συμπλήρωση των 20 ετών λειτουργίας

Goldman Sachs: Καταβάλλει 215 εκατ. δολ. για άνιση μεταχείριση γυναικών

Γέλεν: Παραμένουν βαθιές οι διαφωνίες Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων για το χρέος

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider