Ο Ντόρσεϊ επικρίνει την ηγεσία του Μασκ στο Twitter- Όλα πήγαν χάλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ντόρσεϊ επικρίνει την ηγεσία του Μασκ στο Twitter- Όλα πήγαν χάλια
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, πλέον θεωρεί ότι ο Μασκ δεν ήταν ο κατάλληλος ηγέτης για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, επέκρινε ανοιχτά την ηγεσία της εταιρείας από τον Έλον Μασκ σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας ότι «όλα πήγαν χάλια» και ο Μασκ «έπρεπε να μην είχε προχωρήσει» στην εξαγορά, αναφέρει το CNBC.

Οι χρήστες του Bluesky, μιας πολυσύχναστης νέας πλατφόρμας κοινωνικών μέσων που διαφημίζεται ως πιθανή εναλλακτική λύση στο Twitter, προκάλεσαν τη συζήτηση. Ρώτησαν τον Ντόρσεϊ αν πίστευε ότι ο Μασκ ήταν ο κατάλληλος ηγέτης για το Twitter, ερώτημα στο οποίο ο Ντόρσεϊ απάντησε: «Όχι».

«Όχι. Ούτε νομίζω ότι ενήργησε αμέσως αφού συνειδητοποίησε ότι το timing του ήταν κακό. Ούτε νομίζω ότι το διοικητικό συμβούλιο θα έπρεπε να είχε εξαναγκάσει την πώληση. Όλα πήγαν χ'αλια», έγραψε ο Ντόρσεϊ. Πρόσθεσε ότι είναι χαρούμενος που δημιουργούνται νέες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως η Bluesky. Ο Ντόρσεϊ, υποστηρίζει το Bluesky από το 2019, όταν ακόμα εξακολουθούσε να υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος του Twitter.

Βέβαια στο παρελθόν, ο Ντόρσεϊ είχε αποκαλέσει τον Μασκ ως τη «μοναδική λύση» για να αναλάβει το Twitter. Σε ένα tweet από τον Απρίλιο του 2022, ο Ντόρσεϊ είχε αναφέρει ότι εμπιστεύεται τον Μασκ για το μέλλον του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όμως, ένα χρόνο αργότερα, η γνώμη του Dorsey φαίνεται να έχει αλλάξει. Ο Μασκ, ο οποίος είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, έχει προκαλέσει οργή για την ταραχώδη εξαγορά του Twitter, το οποίο απέκτησε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του περασμένου έτους. Οι απότομες περικοπές θέσεων εργασίας στις οποίες προέβη ο Μασκ, το σάρωμα των πολιτικών της πλατφόρμας και οι αλλαγές που επέβαλε, έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ διαφημιστών, πολιτικών και διασημοτήτων.

Αμέσως μετά την καλύτερη και τελική προσφορά για την αγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, ή περίπου 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ο Μασκ προσπάθησε να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία που έκανε για να αγοράσει την εταιρεία.

Θα έπρεπε να πληρώσει μια ποινή 1 δισ. δολαρίων, αλλιώς γνωστή ως «τέλος διάλυσης», για να το κάνει και να αποδείξει σε ένα δικαστήριο του Ντέλαγουερ ότι είχε έναν καλό λόγο για να αποχωρήσει. Και ενώ ο Μασκ πήγε το θέμα στο δικαστήριο, κατέληξε τελικά να ολοκληρώσει τη συμφωνία απόκτησης του Twitter.

Ο Ντόρσεϊ, ο οποίος εξακολουθεί να είναι μέτοχος του Twitter, υποστήριξε την ολοκλήρωση της συμφωνίας εκείνη την εποχή. Την Παρασκευή όμως έγραψε ότι τα πράγματα έπρεπε να είχαν πάει διαφορετικά: «Νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε φύγει και να είχε πληρώσει το 1 δισ. δολάρια».

Φωτογραφία Getty Images/Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider