Αίτηση για προστασία από πτώχευση υπέβαλλε η Bed Bath & Beyond

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αίτηση για προστασία από πτώχευση υπέβαλλε η Bed Bath & Beyond
Η πτώση της Bed Bath & Beyond οφείλεται στον ανταγωνισμό με την Amazon. Η ίδια ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την καταστροφή της σύμφωνα με αναλυτές.

Η Bed Bath & Beyond Inc. κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο κεφάλαιο 11 (προστασία από πτώχευση) στο Νιου Τζέρσεϊ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τόσο τα εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας πώλησης οικιακών ειδών όσο και οι υποχρεώσεις της ανέρχονται από 1 δισ. έως 10 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Ο εκτιμώμενος αριθμός πιστωτών είναι μεταξύ 25.001 και 50.000.

Η δεινή κατάσταση της επιχείρησης με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ χειροτέρεψε από τον Ιανουάριο του 2023 όταν έγειρε «σημαντικές αμφιβολίες» για την ικανότητά της να συνεχίσει να λειτουργεί, εξετάζοντας επιλογές για την αναδιάρθρωση των χρεών της.

Η πτώση της Bed Bath & Beyond δεν είναι, όπως επιμένουν ορισμένοι ειδικοί, ένα παράδειγμα της αναπόφευκτης παρακμής των λιανοπωλητών που αγωνίζονται να ανταγωνιστούν την Amazon, αλλά αντιθέτως η ίδια ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη της καταστροφή της καθώς για σχεδόν μια δεκαετία, οι ηγετικές ομάδες της έπαιρναν αποφάσεις που έσπρωχναν την εταιρεία, σιγά-σιγά, προς το χείλος της οικονομικής κατάρρευσης.

Έλαβε την τελευταία στιγμή μια σωτήρια βοήθεια από το hedge fund Hudson Bay Capital Management, με ένεση ρευστότητας άνω από 1 δισ. δολάρια υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Όμως η εταιρεία δεν κατάφερε να εκπληρώσει τα ελάχιστα όρια της τιμής της μετοχής και η συμφωνία τερματίστηκε.

Το 2022, η εταιρεία ξεκίνησε μια προσπάθεια εξυγίανσης με ένα δάνειο διάσωσης ύψους 375 εκατ. δολαρίων, καθώς έκλεισε καταστήματα και απέλυσε περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της. Το σχέδιο, που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο, ήταν μία από τις τελευταίες προσπάθειες της εταιρείας προς την κατεύθυνση εξυγίανσης, καθώς αγωνιζόταν να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις μεταβαλλόμενες αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα αερόστατα είναι το νέο trend στο διαστημικό τουρισμό και με φθηνότερο εισιτήριο

Η ING μηνύει τη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας - Ζητά αποζημίωση 170 εκατ. δολαρίων

SVB: Συνεχίζονται οι εκροές και μετά την εξαγορά της

gazzetta
gazzetta reader insider insider