«Βγάζω 13.000 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 1 ώρα» - 34χρονος «θησαύρισε» από... ρούχα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βγάζω 13.000 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 1 ώρα» - 34χρονος «θησαύρισε» από... ρούχα
«Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι δεν χρειάζονται πτυχίο γραφιστικής για να πετύχουν. Απαιτείται απλώς λίγη δημιουργικότητα, αισιοδοξία και πολλή όρεξη».

Ο Ράιαν Χογκ το 2014 έβγαζε 85.000 δολάρια ετησίως ως προγραμματιστής σε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, όμως ένιωθε ότι αφιέρωνε πολύ χρόνο στην εργασία του, κάτι που δεν του άρεσε καθόλου.

Όπως υπογραμμίζει με άρθρο του στη στήλη Make It τoυ CNBC, ήξερε ότι υπήρχαν ευκαιρίες για να βγάλει παθητικό εισόδημα από το ηλεκτρονικό εμπόριο και έτσι, το 2016, αφού πειραματίστηκε με το «dropshipping» (μια μορφή επιχείρησης στο λιανεμπόριο κατά την οποία ο πωλητής δέχεται παραγγελίες πελατών χωρίς να έχει διαθέσιμο απόθεμα), έπεσε πάνω σε μια ανάρτηση στο Reddit που τον ενέπνευσε να ξεκινήσει μια δική του επιχειρηματική προσπάθεια, τυπώνοντας T-Shirts κατά παραγγελία.

Το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο του επέτρεψε να πουλάει τα μπλουζάκια ενώ ανέθετε την εκτύπωση, τη συσκευασία και την αποστολή σε τρίτους προμηθευτές. Μέχρι το 2020, έβγαλε αρκετά χρήματα για να παρατήσει την κανονική δουλειά του και να επικεντρωθεί σε αυτό που τον ενθουσίασε. «Σήμερα, στα 34 μου, βγάζω κατά μέσο όρο 14.600 δολάρια το μήνα σε παθητικό εισόδημα από την επιχείρησή μου και το καλύτερο είναι ότι το δουλεύω μόνο μία ώρα την ημέρα» εκμυστηρεύεται.

Η πρώτη του στάμπα σε μπλουζάκι ήταν ένα κακοσχεδιασμένο Τέρας του Λοχ Νες, ενώ ξεκίνησε χρησιμοποιώντας το Photoshop, αλλά του φάνηκε πολύ δύσκολο να το μάθει χωρίς να λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση. Τώρα χρησιμοποιεί τα All Sunsets, Creative Fabrica και Vexels για να δημιουργήσει τα σχέδιά του. «Αυτοί οι ιστότοποι είναι ιδανικοί για ανθρώπους σαν εμένα που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο, δίχως να έχουν μεγάλη εμπειρία στο designing και τα γραφιστικά, επειδή επιτρέπεται η λήψη εικόνων για εμπορικής χρήσης, αντί να τα ζωγραφίζουν μόνοι τους» τονίζει ο 34χρονος.

«Μερικές φορές φτιάχνω πουκάμισα με επιρροές από θρυλικά στιγμιότυπα και highlights της ποπ κουλτούρας. Περίπου το 50% του εισοδήματός μου προέρχεται από το Amazon Merch on Demand, όπου πουλάω τα περισσότερα προϊόντα μου. Μου αρέσει αυτή η πλατφόρμα γιατί δεν χρειάζεται να πληρώσω προκαταβολικά για το απόθεμα. Στην Amazon παρακρατούν ένα ειδικό τέλος από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης μεταξύ 13% και 37%, ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος και την τιμή» πρόσθεσε.

Το πιο ανάρπαστο προϊόν του με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι τα casual μπλουζάκια καθώς ο ίδιος χρεώνει 20 δολάρια ανά τεμάχιο και αν αφαιρεθεί το ειδικό τέλος από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, βάζει στην τσέπη του 5,23 δολάρια σε καθαρά κέρδος. Εκτός από μπλουζάκια, πουλάει κι άλλα ρούχα με διάφορα logo από φούτερ, ζακέτες και καπέλα μέχρι κούπες και άλλα αξεσουάρ όπως αυτοκόλλητα και θήκες κινητών. «Πάντα απαριθμώ τα προϊόντα μου για να έχω κέρδος τουλάχιστον 5 δολάρια ανά πώληση, αλλά πουλάω και μπουφάν με κέρδος έως και 10 δολάρια» εξηγεί.

Μια άλλη πλατφόρμα που χρησιμοποιεί είναι η Printful, η οποία είναι παρόμοια με το Amazon Merch on Demand και είναι ένας εύκολος τρόπος για να προωθήσει τα προϊόντα του σε περισσότερους ανθρώπους ενώ συνεργάζεται με επιχειρήσεις όπως το eBay και το Etsy. «Τις ώρες που εργάζομαι, δημιουργώ ως επί το πλείστον νέα σχέδια, καταχωρώ προϊόντα αλλά παραθέτω και διάφορα tools που θα με βοηθήσουν να αυτοματοποιήσω περαιτέρω την επιχείρησή μου» επισημαίνει.

«Ξεκίνησα επίσης ένα κανάλι στο YouTube και δημιούργησα διαδικτυακά μαθήματα για να μοιραστώ τις γνώσεις μου. Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι δεν χρειάζονται πτυχίο γραφιστικής για να πετύχουν. Απαιτείται απλώς λίγη δημιουργικότητα, αισιοδοξία και πολλή όρεξη» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 36.000 ευρώ μηνιαίως και δουλεύω 2 ώρες» - Τα «μυστικά» 33χρονης μητέρας

«Το 2021 έβγαλα 130 εκατ. ευρώ» - Το επιχειρηματικό success story μίας 36χρονης

«Βγάζω 221.000 ευρώ μηνιαίως με 4 ώρες δουλειάς» - 35χρονη μητέρα «έλαμψε» ως φωτογράφος

gazzetta
gazzetta reader insider insider