Η EY απολύει 3.000 εργαζομένους της στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η EY απολύει 3.000 εργαζομένους της στις ΗΠΑ
Ernst and Young
Η κατάργηση θέσεων εργασίας «εγγράφεται στο πλαίσιο της διαχείρισης των τρεχουσών δραστηριοτήτων μας» και δεν είναι αποτέλεσμα της «εξέτασης στρατηγικής» που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Η ΕY προανήγγειλε χθες Δευτέρα την απόλυση περίπου 3.000 υπαλλήλων της στις ΗΠΑ, εξαιτίας κυρίως των «οικονομικών συνθηκών» και της «πλεονάζουσας δυναμικότητας» τομέων της.

Εκατοστιαία, πρόκειται για κάτω από 5% των εργαζομένων της στη χώρα αυτή, επεσήμανε ο όμιλος, που πρόσφατα πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το εγχείρημα να διαχωρίσει τις συμβουλευτικές της δραστηριότητες από αυτές του λογιστικού ελέγχου, ενώ οι περικοπές θα γίνουν κυρίως στο τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Στην EY, η διοίκησή της ανέφερε πως η κατάργηση θέσεων εργασίας «εγγράφεται στο πλαίσιο της διαχείρισης των τρεχουσών δραστηριοτήτων μας» και δεν είναι αποτέλεσμα της «εξέτασης στρατηγικής» που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος Ernst & Young, ο οποίος ανακοίνωνε επίσημα τον Σεπτέμβριο την πρόθεσή του να διαχωρίσει τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες από αυτές των ορκωτών λογιστών για να μπορεί να εξασφαλίζει συμβάσεις σε κάθε τομέα χωρίς να ανησυχεί για ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφερόντων, εντέλει είδε το σχέδιο αυτό να τορπιλίζεται από την εκτελεστική επιτροπή της θυγατρικής του στις ΗΠΑ.

Και άλλες μεγάλες εταιρείες συμβούλων έλαβαν πρόσφατα παρόμοιες αποφάσεις, όπως η Accenture, που ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου σχέδιο μείωσης του λειτουργικού της κόστους που προβλέπει την κατάργηση περίπου 19.000 θέσεων εργασίας –του 2,5% του συνόλου– τους 18 προσεχείς μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι 7 νέες άδειες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Ποιους αφορούν

Ξεπέρασε τα 80 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των McDonald’s στην Ελλάδα – Τα νέα καταστήματα

Με «πατερίτσες» ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία και τα δημόσια κτίρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider