Ο Μπάφετ τάραξε τα νερά στην ιαπωνική αγορά - Ράλι για τους κολοσσούς του real estate

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπάφετ τάραξε τα νερά στην ιαπωνική αγορά - Ράλι για τους κολοσσούς του real estate
Ισχυρό ράλι σημείωσαν την Τρίτη οι μετοχές των ιαπωνικών κολοσσών του real estate μετά τις δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος ανέφερε πως σκοπεύει να αυξήσει τα ποσοστά της συμμετοχής του στην μετοχική τους σύνθεσης.

Ισχυρό ράλι σημείωσαν την Τρίτη οι μετοχές των ιαπωνικών κολοσσών του real estate μετά τις δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος ανέφερε πως σκοπεύει να αυξήσει τα ποσοστά της συμμετοχής του στην μετοχική τους σύνθεση.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway, μιλώντας στην ιστοσελίδα Nikkei, ανέφερε πως εξετάζει το ενδεχόμενο νέων επενδύσεων σε πέντε μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες του κλάδου των ακινήτων, προσθέτοντας παράλληλα πως αισθάνεται περήφανος και δικαιωμένος για την μέχρι τώρα επιλογή του να επενδύσει σε αυτές.

Ακόμα, ο Μπάφετ ανέφερε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τις διοικήσεις των εταιρειών εντός της εβδομάδας ώστε «να γίνει μία πραγματική συζήτηση γύρω από αυτές και να τονιστεί η υποστήριξή μας».

Στον απόηχο των δηλώσεων του Μπάφετ, οι μετοχές της Mitsubishi στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου του Τόκυο σημείωσαν κέρδη 2,7%, ενώ η Mitsui & Co. ενισχύθηκε καρά 2,6%. Παρόμοια εικόνα και για τρεις ακόμα κολοσσούς στο εγχώριο real estate, με τις Itochu, Sumitomo και Marubeni, οι οποίες κέρδισαν 2,5%, 2,7% και 3,7% αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, η συμμετοχή του Μπάφετ στις παραπάνω εταιρείες ήταν η εξής: 6,6% στη Mitsubishi Corp., 6,6% στη Mitsui & Co., 6,2% στην Itochu Corp., 7,4% Marubeni Corp. και 6,6% στη Sumitomo Corp, με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή να δαπανά περισσότερα από 6 δισ. δολάρια για τη συμμετοχή τους στους ιαπωνικούς κολοσσούς.

Όπως σημειώνει το CNBC, οι πέντε μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες της Ιαπωνίας - γνωστές ως sogo shosha - είναι όμιλοι ετερογενών δραστηριοτήτων που διατηρούν τη μερίδα του λέοντος στις εισαγωγές προϊόντων (ενέργεια, μέταλλα, τρόφιμα και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα) στην Ιαπωνία, ενώ δραστηριοποιούνται και στις παροχή υπηρεσιών ως κατασκευαστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς το «πολεμικό» γραφείο του Ουίνστον Τσόρτσιλ έγινε υπερπολυτελές ξενοδοχείο

Ράλι για το Bitcoin: Σε υψηλό 10 μηνών - «Πάτησε» τα 30.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider