EA: Η εταιρεία video games απολύει το 6% των υπαλλήλων της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EA: Η εταιρεία video games απολύει το 6% των υπαλλήλων της
Η Electronic Arts Inc. ανακοίνωσε την Τετάρτη τις προθέσεις της να περικόψει το 6% του εργατικού της δυναμικού καθώς ο εκδότης βιντεοπαιχνιδιών θέλει να μειώσει το κόστος.

Την απόφασή της να προχωρήσει στην απόλυση του 6% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων της ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής video games, Electronic Arts, σε μία προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η ΕΑ είχε σχεδόν 13.000 υπαλλήλους στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2022, κάτι που σημαίνει πως οι περικοπές προσωπικού θα αφορούν περίπου 770 υπαλλήλους.

Σημειώνεται πως η μετοχή της εταιρείας στην αμερικανική αγορά πραγματοποίησε βουτιά 9% μετά την ανακοίνωση των επιδόσεών της για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ από τις αρχές του 2023 σημειώνει απώλειες 2,5%.

«Καθώς εστιάζουμε περισσότερο σε όλο το χαρτοφυλάκιό μας, απομακρυνόμαστε από ενέργειες που δεν συμβάλλουν στη στρατηγική μας, αναθεωρώντας το αποτύπωμά μας στα ακίνητα και αναδιαρθρώνοντας ορισμένες από τις ομάδες μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της EA, Andrew Wilson, σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους. κοινοποιήθηκε επίσης δημόσια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Disney ξεκινά τις απολύσεις 7.000 εργαζομένων - Τις επόμενες μέρες οι πρώτες περικοπές

Εκατοντάδες απολύσεις στη Walmart

gazzetta
gazzetta reader insider insider