Εξαγορά Credit Suisse: Η Fitch «βλέπει» επιβάρυνση των δημοσιονομικών της Ελβετίας 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαγορά Credit Suisse: Η Fitch «βλέπει» επιβάρυνση των δημοσιονομικών της Ελβετίας 
«Αποτράπηκε μια τραπεζική κρίση που θα μπορούσε να απλωθεί στο σύνολο των δημοσίων οικονομικών της Ελβετίας» σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης

Στο βάρος που... επωμίστηκαν τα κρατικά ταμεία της Ελβετίας για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS αναφέρεται η Fitch, σε έκθεση του οίκου αξιολόγησης που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Fitch, η διάσωση της Credit Suisse στηρίχθηκε από το δημοσιονομικό χώρο της Ελβετίας, με το deal μεταξύ των δύο τραπεζών να «αποτρέπει μια ευρείας κλίμακας τραπεζική κρίση που θα μπορούσε να απλωθεί στο σύνολο των δημοσίων οικονομικών της Ελβετίας».

Υπενθυμίζεται πως με τους όρους της συμφωνίας της Credit Suisse με την UBS η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) θα παρέχει την απαιτούμενη ρευστότητα για τη χρηματοδότηση του deal, με «γραμμή» κρατικών εγγυήσεων έως και 100 δισ. ελβετικών φράγκων (πάνω από 100 δισ. δολάρια).

Πέρα από αυτά τα χρήματα, η κυβέρνηση της Ελβετίας θα διαθέσει στην UBS 9 δισ. φράγκα για ενδεχόμενες πιστωτικές ζημίες από την απόκτηση της Credit Suisse.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

S&P Global: Οριακή ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2023 - Ο πληθωρισμός πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ μέχρι το 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider