Παραιτήθηκε ο άνθρωπος που άναψε τη «σπίθα» που «έκαψε» την Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε ο άνθρωπος που άναψε τη «σπίθα» που «έκαψε» την Credit Suisse
Γεννημένος το 1963, ο Al Khudairy αφιέρωσε την καριέρα του στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Ammar Al Khudairy, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, παραιτήθηκε λίγες μέρες αφότου ο ελβετικός τραπεζικός κολοσός διασώθηκε μέσα από τον «γάμο» με την UBS.

Ο Al Khudairy, ο οποίος έγινε πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας το 2021 μέσω της συγχώνευσης της National Commercial Bank και της Samba Financial Group, αποχωρεί «για προσωπικούς λόγους» και θα αντικατασταθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο Saeed Mohammed Al Ghamdi, σύμφωνα με το Bloomberg. Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας διόρισε τον Talal Ahmed Al Khereiji ως αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.

Γεννημένος το 1963, ο Al Khudairy αφιέρωσε την καριέρα του στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Σαουδικής Αραβίας, διευθύνοντας μερικά από τα κορυφαία ιδρύματα του βασιλείου. Διετέλεσε πρόεδρος της Goldman Sachs και της Morgan Stanley στη Σαουδική Αραβία. Ίδρυσε επίσης εεπιχειρήσεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Ριάντ και το Ντουμπάι.

Υπενθυμίζεται πως η Credit Suisse ήρθε σε συμφωνία με την UBS για εξαγορά 3 δισεκατομμυρίων φράγκων (3,2 δισ. δολαρίων) με στόχο την αποφυγή μιας ευρύτερης χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η μόνη άλλη επιλογή που εξετάστηκε ήταν η πλήρης ή μερική εθνικοποίηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της 7ης μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας στον κόσμο, Ούλριχ Κέρνερ προσέγγισε μαζικά τους πελάτες, οι οποίοι είχαν αντλήσει ένα άνευ προηγουμένου ποσό κεφαλαίων από την Credit Suisse πέρυσι. Η προσπάθεια τελικά δεν ήταν αρκετή για να αντιμετωπίσει πολλαπλά σκάνδαλα και απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις συναλλαγές της. Ο πανικός, που είχε ήδη προκληθεί από τρεις τραπεζικές καταρρεύσεις στις ΗΠΑ, μεταδόθηκε στην Ευρώπη και εντάθηκε όταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, η Saudi National Bank, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επενδύσει πλέον σε αυτήν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η First Citizens εξαγοράζει την Silicon Valley Bank

Η ανακοίνωση της Eurobank για το δάνειο στην «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ» με εγγυητή τον Ν. Παπαθανάση

Ρωσία: Ενδέχεται να ζητήσει αποζημίωση για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

gazzetta
gazzetta reader insider insider