Οι «σορτάκηδες» πλουτίζουν από την πτώση της Deutsche Bank: Έβγαλαν 100 εκατ. δολάρια σε 2 εβδομάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι «σορτάκηδες» πλουτίζουν από την πτώση της Deutsche Bank: Έβγαλαν 100 εκατ. δολάρια σε 2 εβδομάδες
Τι προκύπτει μέσα από τα στοιχεία τα οποία διαθέτει η εταιρεία χρηματοοικονομικών στοιχείων Ortex.

Οι «σορτάκηδες» κατέγραψαν κέρδη άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων «ποντάροντας» ενάντια στη μετοχή του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού Deutsche Bank, τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών δεδομένων Ortex, σύμφωνα με το Reuters, υπογραμμίζει ότι ο όγκος των κεφαλαίων που έχει τοποθετηθεί σε short θέσεις ενάντια στις μετοχές της Deutsche Bank -οι οποίες διαπραγματεύονται, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, έχει διπλασιαστεί την ίδια περίοδο στα 360 εκατ. δολάρια.

Βουτιά 10% σημειώνει η μετοχή της Deutsche Bank, μετά και την εκτόξευση των CDS την Πέμπτη το βράδυ, καθώς οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών επιμένουν. Νωρίτερα σημείωνε απώλειες άνω του 14%.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας υποχωρεί για τρίτη διαδοχική ημέρα και έχει πλέον απωλέσει πάνω από το 1/5 της αξίας της μόνο αυτόν τον μήνα. Τα CDS -μια μορφή ασφάλισης για τους ομολογιούχους μιας εταιρείας έναντι πιθανής χρεοκοπίας της- έκαναν άλμα στις 173 μονάδες βάσης την Πέμπτη το βράδυ, από 142 μονάδες βάσης την προηγούμενη ημέρα.

Η διάσωση έκτακτης ανάγκης της Credit Suisse από την UBS, στον απόηχο της κατάρρευσης της αμερικανικής Silicon Valley Bank, προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των επενδυτών για τη μετάδοση της κρίσης, η οποία επιδεινώθηκε από την περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Τα ομόλογα tier one (ΑΤ1) της Deutsche Bank -μια κατηγορία assets που βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα αυτή την εβδομάδα μετά την απομείωση των AT1 της Credit Suisse στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης- επιδόθηκαν επίσης σε ραγδαίο selloff.

Μετά την ολοκλήρωση μιας αναδιάρθρωσης πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που ξεκίνησε το 2019, με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας, η Deutsche Bank ανακοίνωσε 10 συνεχόμενα τρίμηνα κερδοφορίας. Η τράπεζα ανακοίνωσε ετήσια καθαρά κέρδη ύψους 5 δισ. ευρώ το 2022, αυξημένα κατά 159% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο δείκτης CET1 - ένα μέτρο της φερεγγυότητας της τράπεζας - διαμορφώθηκε στο 13,4% στο τέλος του 2022, ενώ ο δείκτης κάλυψης ρευστότητας ήταν 142% και ο δείκτης καθαρής σταθερής χρηματοδότησης 119%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σολτς για Deutsche Bank: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μπούλαρντ (Fed): Οι χαμηλότερες αποδόσεις ομολόγων μπορεί να αντισταθμίσουν κάποιες συνέπειες των τραπεζικών αναταραχών

Νέες διαβεβαιώσεις Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Ο τραπεζικός τομέας της Ευρωζώνης είναι ανθεκτικός

gazzetta
gazzetta reader insider insider