Μακρόν: «Οι τράπεζες στην Ευρωζώνη είναι οι πιο ανθεκτικές»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακρόν: «Οι τράπεζες στην Ευρωζώνη είναι οι πιο ανθεκτικές»
«Τα θεμελιώδη μεγέθη των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι στέρεα και η ευρωζώνη είναι η ζώνη όπου οι τράπεζες είναι πιο ανθεκτικές».

Την πεποίθησή του πως «οι τράπεζες στην ευρωζώνη είναι οι πιο ανθεκτικές», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Τα θεμελιώδη μεγέθη των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι στέρεα και η ευρωζώνη είναι η ζώνη όπου οι τράπεζες είναι πιο ανθεκτικές», υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος, λίγο μετά την ενημέρωση που είχαν σήμερα οι ευρωπαίοι ηγέτες από την Πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα εντός και εκτός ευρωζώνης.

Ο κ. Μακρόν επεσήμανε ότι οι τράπεζες στην ευρωζώνη διέπονται από πολύ απαιτητικούς κανόνες και μεγάλη διαφάνεια και βρίσκονται σε πολύ διαφορετική κατάσταση σε σχέση με αυτές των ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει σύγκριση. Τα θεμελιώδη μεγέθη στις τράπεζες της ευρωζώνης είναι στερεά», εξήγησε.

Σολτς για Deutsche Bank: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφορικά με τη Deutsche Bank.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» για την Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η μετοχή της οποίας σημείωσε σήμερα πτώση κατά 10%, διαβεβαίωσε ο κ. Σολτς.

«Η Deutsche Bank έχει εκσυγχρονίσει εκ βάθρων το οικονομικό της μοντέλο. Δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας για οτιδήποτε», έσπευσε να συμπληρώσει κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη είναι σταθερό», υπογράμμισε την ώρα που οι ανησυχίες για ξέσπασμα τραπεζικής κρίσης στην ΕΕ φουντώνουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Πιστωτική κρίση συνεπάγεται ύφεση - Πουλήστε στην τελευταία αύξηση επιτοκίων

Morgan Stanley: Η νομισματική πολιτική αρχίζει να «δαγκώνει» - Ποιες ευρωπαϊκές μετοχές να αποφύγετε και ποιες να αγοράσετε

«Σείεται» η Deutsche Bank: Εκτοξεύτηκαν τα CDS, βυθίζεται η μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider