Costamare: Επενδύει στη Neptune Leasing συμφερόντων τoυ LATSCO FO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Costamare: Επενδύει στη Neptune Leasing συμφερόντων τoυ LATSCO FO
Η επένδυση στον τομέα του ναυτιλιακού leasing, αναμένεται να ανέλθει έως τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

H Costamare συμφερόντων του Κωστή Κωνσταντακόπουλου, συμφώνησε να γίνει ο κύριος επενδυτής στη Neptune Leasing συμφερόντων τoυ Family Office της Μαριάννας Λάτση, μέσω της επένδυσης ενός ποσού που αναμένεται να ανέλθει έως τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η Costamare θα διορίσει τρία επιπλέον μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Neptune Leasing, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Μαντζαβίνος, έμπειρος τραπεζίτης ναυτιλίας. Η Νικολέττα Φούσκα, Chief Investment Officer του LATSCO Family Office δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η Costamare επέλεξε τη Neptune Leasing ως όχημα για την επένδυσή της στον τομέα. Έχουμε επίσης δεσμευτεί να αυξήσουμε σημαντικά την αρχική μας επένδυση στην Neptune Leasing. Ο Χάρης Αντωνίου και η ομάδα έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο από τότε που η Latsco FO εκίνησε την πλατφόρμα στις αρχές του 2021». Ο Χάρης Αντωνίου, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Neptune Leasing, σχολίασε: «Μας τιμά που ένας ακόμη κορυφαίος επενδυτής στον τομέα της ναυτιλίας επέλεξε να υποστηρίξει την πλατφόρμα μας, των υπηρεσιών χρηματοδοτικής μίσθωσης στην ναυτιλιακή κοινότητα. Και οι δύο βασικοί επενδυτές μας μοιράζονται τον στόχο της Neptune Leasing, να δημιουργήσει ένα υψηλό ποιοτικό χαρτοφυλάκιο στη ναυτιλία, διαφοροποίηση σε διάφορους ναυτιλιακούς τομείς και επιδίωξη υγιών αποδόσεων σε αποδεκτά επίπεδα κινδύνου. Το επιχειρηματικό μοντέλο της Neptune δεν είναι ανταγωνιστικό αλλά συμβιωτικό στην τραπεζική χρηματοδότηση και επιδιώκουμε συνεργασία με τους εμπορικούς δανειστές. Τέλος, καλωσορίζω Βασίλη Μαντζαβίνο καθώς και τα άλλα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου».

Η Gabriella Kindert, μη εκτελεστική διευθύντρια και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου πρόσθεσε: «Το ναυτιλιακό leasing έχει ελκυστική ικανότητα δημιουργίας εισοδήματος, παρέχει προστασία στις κάμψεις της αγοράς και έχει περιορισμένη συσχέτιση με άλλα επενδυτικά προϊόντα. Δεδομένης της μεγάλης κατακερματισμένης αγοράς και της αυξανόμενης ζήτησης για πίστωση, το ναυτιλιακό leasing προσφέρει ένα κατάλληλο σημείο εισόδου για τους επενδυτές. Η υποστήριξη που απολαμβάνει η Neptune Leasing από δύο κορυφαίους στρατηγικούς επενδυτές με ενδιαφέροντα στη ναυτιλία, επιτρέπει στην εταιρεία να επιδιώξει την αποστολή και τους αναπτυξιακούς της στόχους. Καλωσορίζω τους νέους έμπειρους εκπροσώπους της Costamare στο Διοικητικό Συμβούλιο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider