Target: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για καθαρά κέρδη και έσοδα το δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Target: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για καθαρά κέρδη και έσοδα το δ' τρίμηνο
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μπράιαν Κορνέλ υπογράμμισε ότι η εταιρεία είχε καλή απόδοση, παρά το «πολύ δύσκολο περιβάλλον».

Η Target την Τρίτη ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street για τα έσοδα πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο, καθώς οι πωλήσεις του δ' τριμήνου αυξήθηκαν περίπου 1%.

Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο έως τις 28 Ιανουαρίου μειώθηκαν στα 876 εκατομμύρια δολάρια, ή 1,89 δολάρια ανά μετοχή, από 1,54 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,21 δολάρια ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά πάνω από τη πρόβλεψη του FactSet και των 1,40 δολαρίων ανά μετοχή.

Στο τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο που έληξε στις 28 Ιανουαρίου, τα έσοδά της αυξήθηκαν 1,3% και ήταν 31,4 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 30,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές με τις πωλήσεις της να αυξάνονται.

Η επισκεψιμότητα πελατών, η οποία περιλαμβάνει διαδικτυακά και καταστήματα, αυξήθηκε κατά 0,7% το τέταρτο τρίμηνο, όμως ένα από τα πιο αδύναμα σημεία της Target ήταν τα περιθώρια κέρδους της, τα οποία έχουν επιβαρυνθεί από το υψηλότερο κόστος της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η αμερικανική επιχείρηση εξέδωσε ένα συντηρητικό guidance για ολόκληρο το 2023, λέγοντας ότι οι πελάτες ψωνίζουν λιγότερο και αναμένει ετήσια κέρδη ανά μετοχή από 7,75 δολάρια έως 8,75 δολάρια, νούμερο που κινείται κάτω από τις προσδοκίες της Wall Street για 9,23 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με εκτιμήσεις του StreetAccount.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μπράιαν Κορνέλ υπογράμμισε ότι η εταιρεία είχε καλή απόδοση, παρά το «πολύ δύσκολο περιβάλλον», με τα είδη ομορφιάς και πρώτης ανάγκης για το σπίτι να αυξάνουν τις πωλήσεις καθώς οι καταναλωτές επικεντρώνονται στα απαραίτητα, ενώ θα μοιραστεί περισσότερα από τα σχέδια της Target για το 2023 αργότερα σήμερα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής φέτος, η μετοχή της έχει σημειώσει άνοδο περίπου 12%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τρ. Πειραιώς: Ξεκινά ο νέος κύκλος των δράσεων του προγράμματος EQUALL για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων

Ελληνικά ομόλογα: Γιατί οι αποδόσεις αυξάνονται (αργά), ενώ τα spreads μειώνονται (αργά)

Alpha Bank: Αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και χρηματοδότης στην πρώτη συναλλαγή συγκέντρωσης στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ

gazzetta
gazzetta reader insider insider