«Δουλεύω 4 ώρες την ημέρα και βγάζω 2 εκατ. ευρώ ετησίως»: H «λύτρωση» μίας 29χρονης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δουλεύω 4 ώρες την ημέρα και βγάζω 2 εκατ. ευρώ ετησίως»: H «λύτρωση» μίας 29χρονης
«Έχω μια κερδοφόρα επιχείρηση που μου αποφέρει περισσότερα από 2 εκατ. ετησίως, ενώ δουλεύω 15 με 20 ώρες την εβδομάδα». Η ιστορία της 29χρονης Κατ Νόρτον.

Η διδασκαλία του Microsoft Excel στο TikTok ήταν το «εισιτήριό» της για να μπει στα γερά πορτοφόλια των ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει η 29χρονη Κατ Νόρτον, η οποία πλέον κερδίζει πάνω από 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, δουλεύοντας λιγότερες από 20 ώρες εβδομαδιαίως.

«Δημοσίευσα το πρώτο βίντεο με τίτλο Miss Excel, τον Ιούνιο του 2020. Εκείνη την εποχή, ζούσα στο σπίτι των γονιών μου και ήμουν θαμμένη στα χρέη από φοιτητικά δάνεια. Όμως μέσα σε λίγες εβδομάδες, το βίντεο έγινε viral στο TikTok και απέκτησα 100.000 followers στα social media. Εκείνο τον Νοέμβριο, άρχισα να πουλάω διαδικτυακά μαθήματα Excel στον ιστότοπο που έφτιαξα και μόλις δύο μήνες αργότερα, τα κέρδη μου από παθητικό εισόδημα ήταν περισσότερα από τον μηνιαίο μισθό μου. Είχα μια δουλειά πλήρους απασχόλησης ως σύμβουλος στο management» υπογραμμίζει σε άρθρο της στο CNBC.

Παράτησε τη δουλειά της τον Ιανουάριο του 2021 για να εστιάσει αποκλειστικά στο site της ενώ εμπλούτισε τις υπηρεσίες της με άλλα 9 μαθήματα που αφορούν διαφορετικά πεδία δεξιοτήτων. Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους κατέκτησε ένα σημαντικό ορόσημο: έβγαλε 100.000 δολάρια (92.000 ευρώ) από πωλήσεις — σε μία μόνο μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Από άστεγη, έγινα εκατομμυριούχος»: Ο «άθλος» μίας 40χρονης μητέρας 5 παιδιών

«Σήμερα, στα 29 μου, έχω μετατρέψει το Miss Excel σε μια κερδοφόρα επιχείρηση που μου αποφέρει περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Ο σύντροφός μου, ο Μάικ, παράτησε τη δουλειά του (εργαζόταν στον τομέα των πωλήσεων σε μια εταιρία) και έγινε ο οικονομικός μου διευθυντής και αντιπρόεδρος πωλήσεων τον Απρίλιο του 2022. Το καλύτερο είναι ότι δουλεύω μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα» επισημαίνει.

«Κάνω τη ζωή των ονείρων μου»

«Ο Μάικ κι εγώ περνάμε υπέροχες στιγμές δουλεύοντας στο Miss Excel και ταξιδεύουμε μαζί σε όλο τον κόσμο. Έχουμε κάνει εφτά ταξίδια μέχρι στιγμής φέτος. Τον Μάρτιο του 2022, αγόρασα το πρώτο μου σπίτι με τα χρήματα που έβγαλα από τη Miss Excel. Το σπίτι των ονείρων μου στη Σεντόνα της Αριζόνα είναι τεράστιο και με απίστευτη θέα. Το Miss Excel μου έδωσε επίσης τη δυνατότητα να μπορώ να στηρίζω τους ανθρώπους στη ζωή μου. Πάντα ήθελα να βοηθήσω τη μαμά μου να βγει νωρίτερα στη σύνταξη και φέτος, με την δική μου οικονομική βοήθεια, σταμάτησε να εργάζεται ως ρεσεψιονίστ και ξεκουράζεται» τονίζει.

Δουλεύει 3 με 4 ώρες την ημέρα - Η καθημερινότητά της

Η Νόρτον σηκώνεται στις 07:00 το πρωί και κάνει διαλογισμό καθώς είναι μία δραστηριότητα που «με κρατά ήρεμη και συγκεντρωμένη» ενώ αργότερα φτιάχνει πρωινό μαζί με το αγόρι της και σχεδιάζουν τη ημέρα πίνοντας καφέ στο μπαλκόνι τους. Αργότερα, κάνει γιόγκα ή ασκήσεις με τον προσωπικό της γυμναστή ώσπου να ξανασυναντηθεί με τον σύντροφό της για μια γρήγορη βουτιά στην πισίνα του σπιτιού τους πριν ξεκινήσουν να δουλεύουν.

«Αρχίζω να δουλεύω γύρω στο μεσημέρι. Το σπίτι μου έχει γρήγορο Wi-Fi, γραφείο και στούντιο ηχογράφησης καθώς είμαι και δημιουργός περιεχομένου. Ο χώρος μου ένα απίστευτο μέρος για εξ αποστάσεως εργασία. Οργανώνω τις μέρες μου με βάση τις εργασίες που κάνω. Τις Δευτέρες, για παράδειγμα, θέτω τους στόχους για το πώς θέλω να πάει η επιχείρησή μου, "κατεβάζω" ιδέες για νέες επιχειρηματικές στρατηγικές αλλά και για content στα social media. Πάντα σκέφτομαι πώς μπορώ να αναπτύξω την επιχείρησή μου και να έχω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αντίκτυπο» αναφέρει.

«Τις Τρίτες, τραβάω βίντεο για τη διδασκαλία του Excel, ετοιμάζω posts και stories για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά κάνω μαθήματα στους πελάτες μου. Φροντίζω να βάζω συχνά διαλείμματα για να είμαι πάντα φρέσκια και να μην χάνω την όρεξη και τη συγκέντρωσή μου. Αυτό με βοηθά να είμαι πιο αποτελεσματική. Δουλεύω μόνο 15 με 20 ώρες την εβδομάδα» δηλώνει.

Όταν σχολάσει, απολαμβάνει βόλτες στη φύση ενώ για δείπνο είτε θα πάει σε κάποιο εστιατόριο κοντά στο σπίτι της ή θα μαγειρέψει καθώς της αρέσει να πειραματίζεται με νέες συνταγές. «Στη συνέχεια, είτε θα διαβάσουμε μαζί με τον Μάικ, είτε θα δούμε κάποιο ντοκιμαντέρ. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε στο κρεβάτι μέχρι τις 21:30 μ.μ. ώστε να είμαστε ξεκούραστοι για την επόμενη μέρα» σημειώνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 13.800 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 3 ώρες ημερησίως» - Το «μυστικό» μίας 31χρονης

Πώς μία 36χρονη «βούτηξε» 2,5 εκατ. ευρώ από Επιζώντα του Ολοκαυτώματος

Τον πλήρωσαν κατά λάθος 330 μισθούς: Πήρε 168.000 ευρώ - Παραιτήθηκε και έγινε «καπνός»

gazzetta
gazzetta reader insider insider