«Με 8 ώρες δουλειάς από το σπίτι, βγάζω 18.500 ευρώ»: Πώς τα κατάφερε ένας 50χρονος πατέρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Με 8 ώρες δουλειάς από το σπίτι, βγάζω 18.500 ευρώ»: Πώς τα κατάφερε ένας 50χρονος πατέρας
«Σταματήστε να ανησυχείτε για το ποιος παντρεύτηκε ή χώρισε. Μόλις έπαψα να νοιάζομαι για το τι σκέφτονται ή τι λένε οι άλλοι για εμένα, όλα απογειώθηκαν».

O Τζαντ Άλμπρινγκ, ένας 50χρονος πατέρας από το Σικάγο, περιγράφει πώς το YouTube του άλλαξε τη ζωή και με 10 ώρες μάξιμουμ εργασίας από το σπίτι, κατάφερε να βγάζει 20.000 δολάρια (ή σχεδόν 18.500 ευρώ) μηνιαίως και να είναι πλέον ένας επιτυχημένος επαγγελματίας.

«Στην αρχή της καριέρας μου, έκανα αρκετές δουλειές στον τομέα των πωλήσεων, αλλά ποτέ δεν μπορούσα να κρατήσω μια δουλειά για πολύ λόγω του αλκοολισμού μου. Στα 35 μου, έγινα νηφάλιος, αλλά το να βρω δουλειά ήταν ακόμα δύσκολο γιατί έπρεπε να εξηγήσω τα κενά στο βιογραφικό μου. Έτσι έγινα οδηγός στην Uber και καθάριζα παράθυρα αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα για να τα βγάλω πέρα» υπογραμμίζει σε άρθρο στο businessinsider.com.

Το 2017, άρχισε να ψάχνει πώς μπορεί να βγάλει χρήματα από το διαδίκτυο και έμαθε μόνος του μάρκετινγκ, και λίγο αργότερα αποφάσισε να ξεκινήσει ένα κανάλι στο YouTube.

Το «μπαμ»

«Τώρα, μεταξύ των εσόδων μου από τις διαφημίσεις και των κερδών μου ως συνεργάτης μάρκετινγκ, κερδίζω περισσότερα από 20.000 δολάρια το μήνα και εργάζομαι μόνο οκτώ έως 10 ώρες την εβδομάδα. Στο κανάλι μου, μοιράζομαι συμβουλές για εργασία εξ αποστάσεως, ευκαιρίες εργασίας από το σπίτι και συμβουλές μάρκετινγκ για να διδάξω στους ανθρώπους πώς να κερδίζουν χρήματα στο διαδίκτυο από οπουδήποτε. Ο στόχος μου στην αρχή ήταν να βγάζω μόνο 1.000 δολάρια επιπλέον το μήνα, αλλά τον πρώτο μου χρόνο, έβγαλα μόνο 0,13 σεντς από ένα βιβλίο που πρότεινα σε κάποιον. Το δεύτερο έτος, το κανάλι μου άρχισε να κερδίζει λίγα δολάρια την ημέρα από το Google AdSense καθώς ο αριθμός των συνδρομητών μου αυξανόταν. Το κανάλι μου τελικά απογειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, αφού ένα από τα βίντεό μου έγινε viral, επειδή όλοι βρίσκονταν στο σπίτι λόγω lockdown και πολλοί αναζητούσαν τρόπους για να κερδίσουν χρήματα με τηλεργασία. Αρκετοί άνθρωποι με βρήκαν μέσω αναζήτησης στο internet, αλλά κάποιοι με βρήκαν στο Facebook. Αυτό το βίντεο που σας λέω έφτασε τις 5,2 εκατομμύρια προβολές και τώρα έχω 304.000 subscribers στο YouTube» τονίζει.

Όταν απέκτησε φήμη ξεκίνησε να έχει χορηγούς στα βίντεο ή να πληρώνεται από εταιρείες λογισμικού και διαδικτυακής εκπαίδευσης ενώ συνεργάζεται στο κομμάτι του μάρκετινγκ με ιστοσελίδες όπως το FlexJobs. Πρόσφατα άρχισε να κάνει βίντεο διάρκειας ενός λεπτού με κριτικές για το Amazon Influencer, μόνο μέσα από αυτό το πρότζεκτ βγάζει πάνω από 2.000 δολάρια το μήνα σε μόλις 60 ημέρες.

«Γνωρίζω κανάλια με 1 εκατομμύριο συνδρομητές που δυσκολεύονται να βγάλουν χρήματα και γνωρίζω άλλα με 10.000 συνδρομές και πολύ εξειδικευμένο κοινό που βγάζουν 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Όλα έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου — όχι ποσότητας — και το να τα δουν τα σωστά άτομα» σημειώνει και προσθέτει πως πλέον έχει επεκτείνει τη δράση του τόσο στο YouTube με τα Shorts αλλά και σε άλλα social media όπως το Facebook, το Instagram και το TikTok, με αποτέλεσμα να «φουσκώνει» παραπάνω το πορτοφόλι του, αλλάζοντας τους τίτλους και τα hashtags των βίντεό του ανάλογα με την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί κάθε φορά για να είναι πιο clickbait.

Το μυστικό

Eξηγεί ταυτόχρονα πως μόλις σταμάτησε να ανησυχεί για το τι δημοσιεύουν οι άλλοι και τι σκέφτονται οι άνθρωποι για εκείνον, όλα απογειώθηκαν.

«Πριν από δύο χρόνια, άρχισα να αναθέτω το 80% της δουλειάς μου σε ελεύθερους επαγγελματίες από ιστότοπους όπως το Upwork. Έχω ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που με βοηθούν να διευθύνω την επιχείρησή μου: έναν επεξεργαστή βίντεο στην Τουρκία, έναν βοηθό στην Αργεντινή και έναν ειδικό της Google Ads στην Πολωνία. Επίσης, μόλις προσέλαβα κάποιον για να αρχίσει να επανατοποθετεί όλα τα βίντεό μου στο YouTube και να τα μετατρέπει ανάλογα για το TikTok και τα reels του Instagram και του Facebook. Πρέπει να είστε υπομονετικοί και συνεπείς. Ανεβάζω περιεχόμενο κάθε μέρα, σε όλες τις πλατφόρμες. Το YouTube, το TikTok και το Facebook όλα λειτουργούν με αλγόριθμους και χρειάζονται χρόνο για να μάθουν για το περιεχόμενό σας, ώστε να το δείξουν στα σωστά άτομα. Μην βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι χρησιμοποιώντας μόνο μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης» επισημαίνει.

Στην αρχή, εργαζόταν μέχρι αργά και ξυπνούσε στις 4 ή 5 το πρωί για να επεξεργαστεί βίντεο, όμως τώρα που τα δύο του παιδιά είναι μεγαλύτερα και έχει μοιράσει σωστά τις αρμοδιότητες που αναλογούν σε κάθε συνεργάτη του, είχε χρόνο να πάει διακοπές 3 φορές πέρυσι.

«Θα μπορούσα να δουλέψω όσο ταξιδεύαμε, αλλά μερικές μέρες ή εβδομάδες δεν έκανα τίποτα γιατί το είχα ρυθμίσει με τέτοιο τρόπο ώστε να έχω κυρίως παθητικό εισόδημα. Πραγματικά οι ώρες μου ξοδεύονται απλώς για να βρω ιδέες για το επόμενο βίντεο και να είμαι δημιουργικός» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΚΤ αναγνωρίζει τον κίνδυνο και ανοίγει «παράθυρο» σε Βρυξέλλες/Λουξεμβούργο (ESM) για στήριξη της βιομηχανίας

Πού ξόδεψαν τα χρήματά τους τα ελληνικά νοικοκυριά - Οι καταναλωτικές δαπάνες το 2021

Θα είναι το ασήμι η μεγάλη «έκπληξη» του 2023; - Τα υψηλά 9 ετών και η μείωση των αποθεμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider