«Από άστεγη, έγινα εκατομμυριούχος»: Ο «άθλος» μίας 40χρονης μητέρας 5 παιδιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Από άστεγη, έγινα εκατομμυριούχος»: Ο «άθλος» μίας 40χρονης μητέρας 5 παιδιών
«Οι γυναίκες μπορούν να βγάλουν άνετα δικά τους χρήματα. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε άγρια πλούσιοι με τους δικούς μας όρους, ανεξάρτητα από το πώς είναι η προσωπική μας ζωή».

H Ρεμπέκα Μπαρ, μία 40χρονη μητέρα δουλεύει σκληρά για να βγάλει αρκετά χρήματα ώστε να προσφέρει στα πέντε παιδιά της τη ζωή που δεν είχε ποτέ η ίδια μεγαλώνοντας.

Παιδί χωρισμένων γονιών, θύμα κακοποίησης και για ένα διάστημα άστεγη, η Μπαρ κατάφερε να εισέλθει δυναμικά στο «επιχειρείν», βραβεύτηκε από το Kingston-Upon-Thames του Λονδίνου και μπόρεσε να αφήσει πίσω της όλα τα άσχημα χρόνια και τις τραυματικές εμπειρίες που απέκτησε.

Ποτέ δεν παράτησε τα όνειρα και τους στόχους ενώ ακόμη και όταν οι καιροί ήταν δύσκολοι, συνέχισε να εργάζεται ενώ παράλληλα έκανε και οικογένεια. Η επιχείρησή της «The Femalepreneur Coach» της προσφέρει εξαψήφια νούμερα ετησίως και προσφέρει σε άλλες γυναίκες επιχειρηματικές στρατηγικές με στόχο την οικονομική τους ανάπτυξη και ανεξαρτησία.

Γέννησε το πέμπτο της παιδί πέρυσι, κάτι που δεν την εμποδίζει σε τίποτα, καθώς έχει βρει την ισορροπία τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική της ζωή. Μάλιστα, θέλει να απαλλαγεί από το «στίγμα» γύρω από το ότι είναι χωρισμένη και ακόμη ανύπαντρη ενώ πιστεύει ακράδαντα πως όλοι μπορούν να βγάλουν άπειρα αν το πιστέψουν.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

«Οι γυναίκες μπορούν να βγάλουν άνετα δικά τους χρήματα. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε άγρια πλούσιοι με τους δικούς μας όρους, ανεξάρτητα από το πώς είναι η προσωπική μας ζωή. Η παιδική μου ηλικία ήταν γεμάτη θλίψη, κακοποίηση, βία και χωρίς σπίτι, αλλά ήξερα ότι προοριζόμουν για περισσότερα. Αρνήθηκα να πιστέψω ότι αυτή θα ήταν η ζωή μου, οπότε δούλεψα πολύ σκληρά για να το ανατρέψω. Ούτε στα ενήλικα μου χρόνια δεν είχα εύκολη διαδρομή και δεν είχα την καλύτερη τύχη με τους άνδρες. Έχω πέντε υπέροχα παιδιά από τρεις διαφορετικούς πατέρες και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό. Ο κόσμος μπορεί να με κρίνει, αλλά αγκαλιάζω τη μοναδική οικογένειά μου και βγάζω αρκετά χρήματα για να τους δώσω όλα όσα δεν είχα ποτέ» υπογραμμίζει η επιχειρηματίας σύμφωνα με την Daily Mail.

«Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν 4 ετών. Εκείνος ήταν αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και έφυγε από τη ζωή όταν ήταν 25 χρονών σε μία αποστολή στο εξωτερικό. Εγώ, η μητέρα μου και η αδερφή από τότε και μετά είχαμε μια άστατη ζωή που δεν περιμέναμε ποτέ. Η μαμά μου δεν συνήλθε ποτέ πραγματικά από το θάνατο του μπαμπά μου και ξαναπαντρεύτηκε, ωστόσο ήταν δυστυχισμένη στον νέο της γάμο. Έγινα μάρτυρας χειριστικών συμπεριφορών, είδα βία, κακοποίησης και πόσο κακό κάνει ο τζόγος» πρόσθεσε.

«Κλήθηκα να αντιμετωπίσω την "δύση" της μητέρας μου, όπως και πολλαπλές απόπειρες αυτοκτονίας. Ένιωσα τεράστια πίεση γιατί έπρεπε να στηρίξω τα αδέρφια μου. Θυμάμαι τη μητέρα μου να μου λέει να μην την περιμένω να με πάρει από το σχολείο, καθώς σχεδίαζε να βάλει τέλος στη ζωή της» αποκαλύπτει και εκμυστηρεύεται ακόμη πως στα 15 της βρέθηκε στον δρόμο. «Τελικά πήγα να ζήσω με τη θεία μου, αλλά μετακομίσαμε τόσες φορές που έχασα το μέτρημα. Πήγαινα συνεχώς σε νέα σχολεία και δεν μπορούσα να κάνω φίλους. Από τότε έλεγα πως δεν θα αν κάνω ποτέ τη δική μου οικογένεια, δεν θα επιτρέψω ξανά τέτοια τοξικότητα» επεσήμανε ενώ έπιασε 3 δουλειές για να τα βγάλει πέρα ενώ θα έπρεπε να εξασφαλίσει και χρόνο για το διάβασμά της.

Τα πρώτα βήματα

Τελικά, γνώρισε τον πρώτο της σύντροφο και μέχρι τα 25 της, είχε χτίσει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας εκατομμυρίων λιρών αγοράζοντας, ανακαινίζοντας και πουλώντας σπίτια. «Έγινα ξαφνικά διαχειρίστρια ακινήτων μέσα σε μια νύχτα» σημειώνει και συμπληρώσει πως πλήρωσε η ίδια για τα έξοδα του γάμου της. Ωστόσο, ο γάμος της δεν πέτυχε, και μόλις έξι εβδομάδες μετά χώρισε.

Στα 28 της, βρήκε έναν νέο σύντροφο και έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί και αποφάσισε να περάσει την άδεια μητρότητας που δικαιούνταν με την μητέρα της, η οποία μετακόμισε σπίτι της αλλά τελικά υπέστη εγκεφαλικό. «Ήταν τόσο σοκαριστικό. Δεν νομίζω ότι ανάρρωσε ποτέ πραγματικά, και δυστυχώς πέθανε από ανεύρυσμα το 2019. Μετά, θρηνούσα και εξισορροπούσα τη δουλειά μου με τις γονικές ευθύνες, χωρίς καμία υποστήριξη από τους εργοδότες μου. Αποφάσισα να πάω στο πανεπιστήμιο για να καταριστώ και να χτίσω το καλύτερο δυνατό μέλλον για την οικογένειά μου. Αποφοίτησα με πτυχίο στο HR (Ανθρώπινο Δυναμικό) ενώ ήμουν έγκυος στη δεύτερη κόρη μου» ανέφερε.

Η άνθιση

Μετά από πολύ κόπο, πήρε προαγωγές και έχτισε μια επιτυχημένη καριέρα στο «HR», πριν στραφεί σε έναν εντελώς νέο κλάδο, αγοράζοντας την πρώτη της επιχείρηση: ένα κουρείο στο Λονδίνο το 2014. Μπόρεσε να τριπλασιάσει τον τζίρο του και να «πετάει». Αργότερα, έστρεψε την προσοχή της στο life coaching και χρησιμοποίησε τα προσόντα της στο HR και στην ψυχολογία για να δίνει συμβουλές σε άλλους ανθρώπους. Από το 2017, με την τεχνογνωσία της υποστηρίζει και βοηθά άλλες γυναίκες ώστε να κάνουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα πραγματικότητα.

Στη συνέχεια έλαβε πιστοποίηση ως life coach και τΤο 2020, έφτιαξε το «The Femalepreneur Coach», με αποστολή να βοηθήσει τις γυναίκες ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων να επιτύχουν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους οικονομικά και μέσα σε μόλις δύο χρόνια έγινε περιζήτητη.

Η οικογένειά της συνεχίζει να μεγαλώνει καθώς το 2021, έμεινε έγκυος από έναν διαφορετικό σύντροφο, αλλά η σχέση τους δεν λειτούργησε και πέρυσι, αποφάσισε να παραμείνει ανύπαντρη. Τα πέντε της παιδιά έχουν ηλικίες 12, 10, 8, 4 χρονών μαζί με ένα βρέφος 10 μηνών. «Έχω σχέσεις με άντρες, αλλά είμαι πάντα αισιόδοξη και πιστεύω ότι θα γνωρίσω τον κατάλληλο σύντομα» δήλωσε αν και πλέον επικεντρώνεται στην ανατροφή των παιδιών της και στο να εμπνέει άλλες γυναίκες καθώς μπορούν να τα έχουν όλα. «Παρά όλα όσα έχω περάσει, είμαι μια δυνατή, επιτυχημένη γυναίκα και δεν αγαπώ τίποτα περισσότερο από το να βοηθάω τους άλλους να επιτύχουν. Όλα είναι δυνατά με τη σωστή νοοτροπία!» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πίκατσου, διαλέγω εσένα!»: 26χρονος βγάζει 325.000 ευρώ από Pokémon

«Δουλεύω 30 λεπτά την ημέρα και βγάζω 35.500 ευρώ τον μήνα»: Το «κόλπο» ενός 32χρονου

«Με 8 ώρες δουλειάς από το σπίτι, βγάζω 18.500 ευρώ»: Πώς τα κατάφερε ένας 50χρονος πατέρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider