Daily Mail: «Τεράστια» προσφορά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Κατάρ - Κέρδη άνω του 10% στη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Daily Mail: «Τεράστια» προσφορά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Κατάρ - Κέρδη άνω του 10% στη μετοχή
Τα συνολικά χρέη της ομάδας ήταν στα 515 εκατ. στερλίνες (620,42 εκατ. δολάρια) μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τελευταία ενημέρωση: 12:28

Ομάδα επενδυτών από το Κατάρ ετοιμάζει να καταθέσει μια «τεράστια» πρόταση για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail χωρίς να κατονομάσει τις πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ομάδα των επενδυτών περιγράφεται ως «άτομα με μεγάλη περιουσία» και η εξέλιξη έρχεται στον λίγους μήνες μετά από την ολοκλήρωση του Μουντιάλ του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ. Η Γιουνάιτεντ αρνήθηκε αίτημα του Reuters για σχολιασμό του δημοσιεύματος.

Η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε να καταγράφει κέρδη άνω του 12% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο, στον απόηχο των εξελίξεων. Η κεφαλαιοποίηση της υπολογίζεται σε 3,5 δισ. δολάρια.

Μεγάλο το ενδιαφέρον

Η INEOS του Τζιμ Ράτκλιφ μπήκε τον Ιανουάριο στην κούρσα για την αγορά του συλλόγου αφού οι τωρινοί ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ -η οικογένεια Γκλέιζερ- είπε τον Νοέμβριο πως εξετάζει την πιθανή πώληση της ομάδας.

Πάλι τον Ιανουάριο, το Bloomberg μετέδωσε πως το Qatar Sports Investments (QSI), που κατέχει την Παρί Σεν Ζερμέν, εξετάζει πρόταση για την εξαγορά της Γιουνάιτεντ ή της Λίβερπουλ.

Σημειώνεται πως τα συνολικά χρέη της ομάδας ήταν στα 515 εκατ. στερλίνες (620,42 εκατ. δολάρια) μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider