Ο πλουσιότερος Βρετανός ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πλουσιότερος Βρετανός ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Ράτκλιφ, που θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, δεν έχει κρύψει ότι θα ενδιαφερόταν να αγοράσει τη Γιουνάιτεντ, την οποία υποστηρίζει από τα παιδικά του χρόνια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζει νέες και πιο επιτυχημένες εποχές μετά και τη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι με ανατροπή, ανεβαίνοντας έτσι στην τέταρτη θέση της Premier League ενώ βρίσκεται σε «τροχιά» Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένας μόνινος πονοκέφαλος όμως για την θρυλική ομάδα της Premier League αποτελεί το οικονομικό κομμάτι, καθώς οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν κόντρα με την τωρινή ιδιοκτησία, την οικογένεια των Γκλέιζερ.

Οι ιδιοκτήτες των «Κόκκινων Διαβόλων» εξαντλούν όλες τις επιλογές που έχουν με μία από αυτές να είναι η πώληση της ομάδας ενώ αρκετοί είναι οι ενδιαφερόμενοι, με τη νεότερη προσφορά να έρχεται, σύμφωνα με το Sky News, από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Βρετανίας, τον Τζιμ Ράτκλιφ.

Ποιος είναι ο Τζιμ Ράτκλιφ

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Ineos εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας ενώ σε δηλώσεις του, μάλιστα, ανέφερε ότι υποστήριζε την ομάδα από τότε που ήταν παιδί. Η περιουσία του φέρεται να ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ και επανέλαβε το ενδιαφέρον του για την αγορά των μετοχών του συλλόγου και μιλώντας δια μέσω εκπροσώπου του στους Times πήγε ένα βήμα παρακάτω: «Είμαστε επίσημα εντός της διαδικασίας».

Ο Ράτκλιν μέσω της Ineos έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια. Το 2017 εξαγόρασε τη Λοζάνη, το 2018 σχημάτισε την Ineos Team UK που συμμετείχε σε κορυφαίους αγώνες γιοτ, το 2019 απέκτησε την ποδηλατική ομάδα Team Sky που μετονομάστηκε σε Ineos Grenadiers και κατέκτησε το Γύρο της Γαλλίας 2019 και τον Γύρο της Ιταλίας 2021.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η Ineos έγινε χορηγός της Mercedes στη Formula 1 για πέντε χρόνια και λίγο αργότερα έγινε χορηγός της ομοσπονδίας ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας για έξι χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

To 56% λέει ψέματα στο βιογραφικό του: Ποιοι είναι οι λόγοι - «Πρωταγωνιστούν» οι νέοι

Britishvolt: Χρεοκόπησε η βρετανική κατασκευάστρια μπαταριών EV

«Κίνδυνος» ακριβού Ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider