«Αντιγράφει» τον Μασκ η Instagram: «Θέλει» επιβεβαιωμένους λογαριασμούς επί πληρωμή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αντιγράφει» τον Μασκ η Instagram: «Θέλει» επιβεβαιωμένους λογαριασμούς επί πληρωμή
Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς Instagram ή Meta.

Η ιδέα έξτρα εσόδων του Έλον Μασκ για το Twitter με τις επιβεβαιώσεις λογαριασμών επί πληρωμή φαίνεται πως θα υλοποιηθεί και στο Instagram.

Ο δισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης του Twitter θέσπισε ένα νέο πλαίσιο επιβεβαίωσης των λογαριασμών της πλατφόρμας, με το ειδικό εικονίδιο να παρέχεται μεν σε λογαριασμούς που έχουν ελεγχθεί, αλλά μόνο εφόσον πληρώσουν στο ειδικό συνδρομητικό πακέτο Twitter Blue (με μηνιαίο κόστος 8-11 δολάρια). Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως εξετάζει και η Meta για το Instagram.

Σύμφωνα με προγραμματιστή που έχει αποκαλύψει στο παρελθόν αρκετές λειτουργίες πριν την ώρα τους, υπάρχει στον κώδικα της εφαρμογής ένα μέρος που δείχνει πως θα επιβεβαιώνονται οι λογαριασμοί έναντι πληρωμής και πως θα έχουν και στο Instagram έξτρα παροχές και λειτουργίες. Αυτό που αναφέρεται πάντως στα ρεπορτάζ είναι πως η Meta γνωρίζει τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πρώτες αλλαγές του Twitter Blue και δεν θέλει να επαναλάβει κάτι τόσο ριψοκίνδυνο, ειδικά τη στιγμή που η εικόνα της εταιρείας έχει πληγεί αρκετά το τελευταίο διάστημα (και για τις μαζικές απολύσεις).

Κάτι που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι να δούμε πως θα αντιμετωπίσει η ιδιοκτήτρια του Instagram τη μαύρη αγορά που υπάρχει γύρω από τους επιβεβαιωμένους λογαριασμούς, με χρήστες να αναζητούν απεγνωσμένα να αποκτήσουν το μπλε σύμβολο στον λογαριασμό τους, πληρώνοντας υψηλά ποσά σε τρίτες εταιρείες που με κάποιο τρόπο τους εξυπηρετούν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Εξαιρετικά δύσκολο να «τρέχω» Twitter, Tesla και SpaceX - Ανησυχώ για εμένα

Το «κυνήγι» του επόμενου GhatGPT τροφοδοτεί με ράλι τις μετοχές AI στη Wall Street

Η ανησυχία για την οικονομία «κοκκίνισε» τις ευρωαγορές - «Διασώθηκε» το Μιλάνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider