Meta: Εξέπληξε ευχάριστα με τα έσοδα δ' τριμήνου, έφτασαν τα 2 δισ. οι ενεργοί χρήστες του Facebook -Άλμα για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: Εξέπληξε ευχάριστα με τα έσοδα δ' τριμήνου, έφτασαν τα 2 δισ. οι ενεργοί χρήστες του Facebook -Άλμα για τη μετοχή
Την ανιούσα πήρε η μετοχή της Meta στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street (+17%), αντιδρώντας στα καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα που εμφάνισε στο δ' τρίμηνο ο τεχνολογικός κολοσσός αλλά και στο πρόγραμμα αγοράς μετοχών αξίας 40 δισ. δολαρίων που δρομολογεί.

Την ανιούσα πήρε η μετοχή της Meta στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street (+17%), αντιδρώντας στα καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα που εμφάνισε στο δ' τρίμηνο ο τεχνολογικός κολοσσός αλλά και στο νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 40 δισ. δολαρίων που δρομολογεί.

Στα αποτελέσματα της Meta:

-Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,76 δολ. ανά μετοχη

-Τα έσοδα ανήλθαν στα 32,17 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 31,53 δισ. δολαρίων, βάσει έρευνας της Refinitiv.

-Οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες διαμορφώθηκαν στους 2 δισεκατομμύρια, υψηλότερα από την εκτίμηση για 1,99 δισεκατομμύρια

-Τα μέσα έσοδα ανά χρήστη ανήλθαν στα 10,63 δολάρια

Οι πωλήσεις της Meta στο δ' τρίμηνο υποχώρησαν 4% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, τα κόστη και έξοδα της επιχείρησης διογκώθηκαν 22%, στα 25,8 δισ. δολάρια. Για το τρέχον, πρώτο τρίμηνο του 2023, η Meta αναμένει έσοδα 26-28,5 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία ενέκρινε εξάλλου αύξηση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών κατά 40 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι πραγματοποίησε επαναγορές μετοχών αξίας 27,9 δισ. δολαρίων.

«Η κοινότητά μας εξακολουθεί να αναπτύσσεται και είμαι ικανοποιημένος με την ισχυρή αφοσίωση στις εφαρμογές μας. Το Facebook μόλις έφτασε στο ορόσημο των 2 δισεκατομμυρίων ημερήσιων ενεργών χρηστών», δήλωσε ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg. «Η πρόοδος που σημειώνουμε στην τεχνητή νοημοσύνη και στα Reels επιδρά καταλυτικά. Πέραν αυτού, το βασικό θέμα της διοίκησής μας για το 2023 είναι το 'Έτος Αποδοτικότητας' όπου θα επικεντρωθούμε στο να γίνουμε ένας ισχυρότερος και πιο ευκίνητος οργανισμός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider