Alpha Bank: Βγαίνει στις αγορές με στόχο να αντλήσει 300 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Βγαίνει στις αγορές με στόχο να αντλήσει 300 εκατ. ευρώ
Την έκδοση ομολόγου σχεδιάζει η Alpha Bank, με στόχο την άντληση 300 εκατ. ευρώ. 

Την έκδοση ομολόγου σχεδιάζει η Alpha Bank, με στόχο την άντληση 300 εκατ. ευρώ. Η έκδοση αφορά τίτλο Additional Tier 1 και προσμετράται στα κεφάλαια, ενώ έχει δυνατότητα επαναγοράς σε 5,5 χρόνια.

Εντολή για την έκδοση έχουν λάβει η Citi, ως βασική ανάδοχος, και οι Barclays, BofA Securities, Citi, J.P. Morgan ως Joint Bookrunners.

Η έκδοση αναμένεται να ενισχύσει έτι περαιτέρω τα εποπτικά της κεφάλαια και της επιτρέπει, μέσω μόχλευσης, να στηρίξει περαιτέρω την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και, βεβαίως, την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των μετόχων της. Έτσι, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Alpha Bank, κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών οι οποίες έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια εκδόσεως ομολόγων Αdditional Τier 1 και Tier 2.

Ως προς τον τύπο του ομολόγου θα είναι AT1 με δυνατότητα ανάκλησης μετά το πέρας των πρώτων 5,5 ετών, με τις πέντε μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες να αναλαμβάνουν και σειρά επαφών με επενδυτές που ακολουθούν to fixed income σκέλος.

Να σημειωθεί πως Axia είχε εκτιμήσει ότι η Alpha Bank θα φτάσει το 26,9% all-in MREL έως τα τέλη του 2025, ήτοι πάνω από τον τελικό στόχο που έχει τεθεί.

Αναφορικά με τα ομόλογα Tier 2, η Τράπεζα έχει καλύψει πλήρως το περιθώριο εκδόσεων ύψους Ευρώ 1 δισ. με εκδόσεις που ολοκληρώθηκαν το 2019 και 2020. Από 2019 έως σήμερα, η Alpha Bank είναι η πιο ενεργή τράπεζα σε εκδόσεις στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για όλα τα instruments (μετοχές, senior preferred, Tier 2 και τώρα ΑΤ1). Κατά την τελευταία τριετία, η συνολική παρουσία της Τράπεζας, μέσω εκδόσεων ομολόγων, ανέρχεται σε Ευρώ 2,8 δισ., ενώ με τη νέα έκδοση επιβεβαιώνεται η ισχυρή δυναμική πρόσβασης της στις κεφαλαιαγορές και επιτυγχάνεται διαφοροποιημένο προφίλ χρηματοδότησης που επιτυγχάνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με κέρδος «αποχαιρετά» τα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan

Mytilineos: Ο «δρόμος» προς το 1 δισ. ευρώ EBITDA, οι ισχυρές προοπτικές και η νέα τιμή στόχος της Eurobank Equities - Top pick

Intrakat: Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ - Νέα τροχιά ανάπτυξης και επενδύσεων για την εταιρεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider