Shell: Ο νέος CEO «ανακατεύει» την τράπουλα, με αναδιαρθρώσεις και καταργήσεις τμημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Shell: Ο νέος CEO «ανακατεύει» την τράπουλα, με αναδιαρθρώσεις και καταργήσεις τμημάτων
Με τις αλλαγές, που θα τεθούν σε ισχύ τη 1η Ιουλίου, η εταιρεία να μειώσει το μέγεθος της εκτελεστικής επιτροπής της σε 5 μέλη από τα 9 που είναι σήμερα.

Ο νέος CEO της Shell, Ουάλ Σαβάν, ανακοίνωσε πως ο ενεργειακός κολοσσός θα προχωρήσει σε αναδιαμορφώσεις και ανακατατάξεις τμημάτων του ομίλου, με στόχο την ενίσχυση της απόδοσης του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Shell θα συνδυάσει τμήματα του κλάδου αερίου και θα συγχωνεύσει τμήματα του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών και Λύσεων Ενέργειας.

Με τις αλλαγές, που θα τεθούν σε ισχύ τη 1η Ιουλίου, η εταιρεία θα μειώσει το μέγεθος της εκτελεστικής επιτροπής της σε 5 μέλη από τα 9 που είναι σήμερα.

Όπως δήλωσε ο CEO, αυτές οι αλλαγές «γίνονται ως μέρος της φυσικής συνεχιζόμενης εξέλιξης της Shell. Λιγότερες παρεμβολές σημαίνουν μεγαλύτερη συνεργασία, πειθαρχία και ταχύτητα, που θα μας επιτρέπουν να εστιάσουμε στην ενίσχυση της απόδοσης μας σε όλους τους κλάδους και να παράγουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους επενδυτές» ανέφερε ο Σαβάν.

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε την κατάργηση του γραφείου Στρατηγικής, Βιωσιμότητας, και Εταιρικών Σχέσεων. Τα θέματα στρατηγικής θα «ενωθούν» με τον τομέα Ανάπτυξης Νέων Επιχειρήσεων, ο οποίος -μαζί με τη Βιωσιμότητα- θα είναι υπό την ευθύνη της επικεφαλής οικονομικών της Shell, Σίνεαντ Γκόρμαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέος γύρος απολύσεων από την Philips: Περικόπτει 6.000 θέσεις εργασίας

Ryanair: Σίγουρη για κερδοφόρα πορεία εν μέσω ανάκαμψης των κρατήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider