«Ψαλιδίζει» 3.000 θέσεις εργασίας η SAP - Έχασε τις εκτιμήσεις για το τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψαλιδίζει» 3.000 θέσεις εργασίας η SAP - Έχασε τις εκτιμήσεις για το τρίμηνο
«Εμείς στον τομέα της τεχνολογίας, εμείς στη SAP, είμαστε πολύ σίγουροι για το επόμενο έτος»

Η SAP δήλωσε ότι θα περικόψει έως και 3.000 θέσεις εργασίας ή περίπου το 2,5% του εργατικού της δυναμικού, καθώς ανακοίνωσε μεγέθη που δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες της αγοράς για το δ' τρίμηνο.

Η γερμανική εταιρεία λογισμικού ακολουθεί τον χορό που έσυραν τεχνολογικοί κολοσσοί από την Amazon μέχρι τη Meta, το Twitter και την Google. «Εστιάζουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας σε τομείς όπου είμαστε πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε την επιταχυνόμενη ανάπτυξή μας», δήλωσε ο Κρίστιαν Κλάιν, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης κερδών για το τέταρτο τρίμηνο 2022.

«Αυτό μας οδήγησε να ανακοινώσουμε σήμερα ότι σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε μια πολύ στοχευμένη αναδιάρθρωση σε επιλεγμένους τομείς της εταιρείας που θα επηρεάσει έως και 3.000 θέσεις και θα περιλαμβάνει μείωση του προσωπικού κατά περίπου 2,5%» εξήγησε. «Για ολόκληρο το έτος, ανταποκριθήκαμε στo guidance μας σε γενικές γραμμές με τα έσοδα από το cloud να αυξάνονται κατά 24%, πέντε ποσοστιαίες μονάδες από το 2021», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η εταιρεία πέτυχε τους στόχους της, παρά την φυγή της από τη Ρωσία και τις συνεχιζόμενες παγκόσμιες μακροοικονομικές αστάθειες.

Ο γερμανικός κολοσσός είδε τα έσοδά του να διαμορφώνονται στα 8,44 δισ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, σημαντικά αυξημένα από τα 7,98 δισ. την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά όχι όσο περίμεναν οι αναλυτές στα 8,51 δισ. Αντιστοίχως, τα έσοδα από το cloud αυξήθηκαν σε 3,39 δισεκατομμύρια ευρώ από 2,61 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έσοδα από τα λογισμικά της μειώθηκαν στα 907 εκατ. ευρώ από 1,46 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet είχαν προβλέψει συνολικά έσοδα 8,51 δισεκατομμυρίων ευρώ και έσοδα από το cloud στα 3,44 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κλάιν σε συνέντευξή της στο CNBC, είχε προαναγγείλει ότι η εταιρεία θα αποφύγει να χρειαστεί να απολύσει εργαζομένους, καθώς βρίσκεται «σε πολύ ισχυρή θέση». Σημείωσε ότι είναι γενικά αισιόδοξος για τις προοπτικές του κλάδου της τεχνολογίας παρά τις προκλήσεις που δημιουργούνται από τα υψηλότερα επιτόκια και τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Εμείς στον τομέα της τεχνολογίας, εμείς στη SAP, είμαστε πολύ σίγουροι για το επόμενο έτος», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο CEO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volvo: Χαμηλότερα από τις προβλέψεις τα κέρδη το δ' τρίμηνο

Nokia: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη το 4o τρίμηνο - «Άλμα» 16% στις πωλήσεις

Mytilineos: Πρωτoστάτησε παρουσιάζοντας τα μεγέθη της στο Metaverse

gazzetta
gazzetta reader insider insider