Diageo: Καλύτερες από τις αναμενόμενες οι πωλήσεις α’ εξαμήνου - Άνοδος και για τα λειτουργικά κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Diageo: Καλύτερες από τις αναμενόμενες οι πωλήσεις α’ εξαμήνου - Άνοδος και για τα λειτουργικά κέρδη
Σε συνέχεια των ισχυρών αποτελεσμάτων, το διοικητικό συμβούλιο της Diageo αποφάσισε τη διανομή προσωρινού μερίσματος 30,83 πενών ανά μετοχή, από τις 29,36 πένες που διένειμε πέρυσι,

Η Diageo δήλωσε την Πέμπτη ότι τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2023, υποστηριζόμενα από τις καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις, λόγω των υψηλότερων τιμών που αύξησαν και τα μερίσματα της εταιρίας.

Η βρετανική επιχείρηση, η οποία παρασκευάζει μεταξύ άλλων το ουίσκι Jonnie Walker και τη βότκα Smirnoff, με έδρα το Λονδίνο, είχε κέρδη προ φόρων 3,06 δισ. στερλινών (3,73 δισ. δολαρίων) για το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου σε σύγκριση με 2,72 δισ. στερλινών το 2021.

Οι οργανικές καθαρές πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 9,4%, ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 7,9%, αντικατοπτρίζοντας την αύξηση του όγκου κατά 1,8% αλλά και την αύξηση των τιμών. Σύμφωνα με την Diageo, οι καθαρές πωλήσεις των ποτών υψηλής ποιότητας εκτινάχθηκαν κατά 12%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη της για το ίδιο συγκεκριμένο διάστημα ανήλθαν στα 3,16 δισ. στερλίνες από 2,74 δισ. στερλίνες το αντίστοιχο εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης.

Αναλυτικότερα, οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στις 9,42 δισ. στερλίνες έναντι 7,96 δισ. στερλινών της προηγούμενης χρήσης. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet έκαναν λόγο για καθαρές πωλήσεις 9,22 δισ. στερλίνες. Σε συνέχεια των ισχυρών αποτελεσμάτων, το διοικητικό συμβούλιο της Diageo αποφάσισε τη διανομή προσωρινού μερίσματος 30,83 πενών ανά μετοχή, από τις 29,36 πένες που διένειμε πέρυσι.

«Προσφέραμε στοχευμένες αυξήσεις τιμών σε όλες τις περιοχές, χάρη στην τεχνογνωσία μας αναφορικά με τη διαχείριση εσόδων και με την υποστήριξη της ισχυρής ζήτησης των καταναλωτών για τις επωνυμίες μας. Αυτό, σε συνδυασμό με την κουλτούρα της καθημερινής μας αποτελεσματικότητας, μας επέτρεψε να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ιβάν Μενέζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nokia: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη το 4o τρίμηνο - «Άλμα» 16% στις πωλήσεις

Volvo: Χαμηλότερα από τις προβλέψεις τα κέρδη το δ' τρίμηνο

Mytilineos: Πρωτoστάτησε παρουσιάζοντας τα μεγέθη της στο Metaverse

gazzetta
gazzetta reader insider insider