Intrakat: Πιλοτικό έργο για σήμα και Ίντερνετ στα κινητά σε σήραγγες και σταθμούς της Γραμμής 2 του Μετρό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intrakat: Πιλοτικό έργο για σήμα και Ίντερνετ στα κινητά σε σήραγγες και σταθμούς της Γραμμής 2 του Μετρό
Η Intrakat αναμένεται να ολοκληρώσει το πιλοτικό έργο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Η Intrakat ανέλαβε την υλοποίηση πιλοτικού έργου για την εσωτερική ραδιοκάλυψη των σταθμών και των σηράγγων στο τμήμα της Γραμμής 2 του μετρό, από τον Άγιο Δημήτριο έως και το Ελληνικό, για λογαριασμό όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Με το έργο αυτό, οι επιβάτες του μετρό θα απολαμβάνουν πλήρη κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας 5G τόσο στους σταθμούς όσο και στους συρμούς, με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στο επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, διευκολύνοντας τις επικοινωνίες αλλά και την πρόσβαση των επιβατών στον ψηφιακό κόσμο κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων.

Ο σκοπός του πιλοτικού έργου είναι να εξασφαλιστεί η συνεχής και αδιάλειπτη κάλυψη σήματος στο συγκεκριμένο τμήμα της Γραμμής 2, συμπεριλαμβανομένων των πέντε σταθμών και των μεταξύ τους σηράγγων και να επιλεγεί, βάσει των σχετικών μετρήσεων και αναλύσεων των συστημάτων, η βέλτιστη λύση υλοποίησης για το σύνολο των υπόλοιπων σταθμών του μετρό της Αττικής στις γραμμές 2 & 3, οι οποίες θα ακολουθήσουν.

Ο σταθμός του Αλίμου θα λειτουργεί ως κεντρικός σταθμός διασύνδεσης (HUB) για όλο το πιλοτικό έργο με τα δίκτυα κορμού (backhauling) των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αποκλειστικά οπτικών ινών νέας γενιάς. Η ενδοκτηριακή κάλυψη του σταθμού θα γίνει μέσω της εγκατάστασης τριών συστημάτων εσωτερικής κάλυψης, προκειμένου να αξιολογηθεί η βέλτιστη τεχνολογία, η οποία θα επιλεγεί για την κάλυψη των υπολοίπων σταθμών, με βάση τις μετρήσεις και τα αποτελέσματα των αναλύσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Άλιμο.

Η Intrakat αναμένεται να ολοκληρώσει το πιλοτικό έργο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Η κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας στους σταθμούς και τους συρμούς καθώς και πρόσβαση του επιβατικού κοινού στο διαδίκτυο, αναμένεται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το προφίλ της Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης χώρας η οποία επενδύει στην ψηφιακή μετάβαση και στην αναβάθμιση των σχετικών υποδομών. Ο σημαντικός αντίκτυπος της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, ακόμα και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων, αναμένεται να επηρεάσει θετικά τους χιλιάδες επιβάτες -κατοίκους της Αττικής αλλά και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας- που επιλέγουν να χρησιμοποιούν το μετρό σε καθημερινή βάση, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καραμανλής: Πολύ σημαντική δουλειά στον χώρο του αυτοκινήτου - Ραγδαία η αύξηση της ηλεκτροκίνησης

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έρχεται app που θα «βρίσκει» τα ελεύθερα σημεία φόρτισης

Δήμας: «Έπεσαν» οι υπογραφές για το Τεχνολογικό Πάρκο Βιοτεχνολογίας στο Λέχαιο ύψους 83 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider