CNBC: Σε αναζήτηση νέου CEO για την Twitter βρίσκεται ο Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CNBC: Σε αναζήτηση νέου CEO για την Twitter βρίσκεται ο Έλον Μασκ
«Το ζήτημα δεν είναι να βρούμε έναν CEO, το ζήτημα είναι να βρούμε έναν CEO που μπορεί να κρατήσει ζωντανό το Twitter», έγραψε.

Σε αναζήτηση νέου CEO στο Twitter φέρεται να βρίσκεται ο Έλον Μασκ μετά από την δημοσκόπηση όπου οι χρήστες του μέσου του «έδειξαν» την πόρτα της εξόδου από την θέση, όπως αναφέρουν πηγές του CNBC.

Ο Μασκ, ο οποίος εξαγόρασε την εταιρεία για 44 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η θέση του ως CEO θα είναι προσωρινή. Στο δικαστήριο τον Νοέμβριο, ο Μασκ είπε: «Περιμένω να μειώσω τον χρόνο μου στο Twitter και να βρω κάποιον άλλο για να διευθύνει το Twitter με την πάροδο του χρόνου». Ωστόσο, την Κυριακή, έγραψε σε ένα tweet ότι «δεν υπάρχει διάδοχος».

«Το ζήτημα δεν είναι να βρούμε έναν CEO, το ζήτημα είναι να βρούμε έναν CEO που μπορεί να κρατήσει ζωντανό το Twitter», έγραψε.

Ο δισεκατομμυριούχος δημοσίευσε μια άτυπη δημοσκόπηση την Κυριακή ρωτώντας τους χρήστες του Twitter εάν έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας και η πλειοψηφία των 17 εκατομμυρίων συμμετεχόντων ψήφισε υπέρ της παραίτησης του. Ο ίδιος δήλωσε την Κυριακή ότι θα τηρήσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Οι δημοσκοπήσεις στο Twitter είναι αμφισβητήσιμες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν συγκρίνονται με την επαγγελματική έρευνα της κοινής γνώμης. Bots ή μη αυθεντικοί λογαριασμοί ενδέχεται επίσης να μπορούν να καταχωρήσουν μια απάντηση αυτές.

Οι εν λόγω πηγές αναφέρουν ότι η αναζήτηση του Μασκ για έναν νέο CEO συνεχίζεται ενώ είχε ξεκινήσει πριν από τη δημοσκόπηση στο Twitter.

Η εξαγορά του Twitter από τον Μασκ ήταν δύσκολη, καθώς η ηγεσία του είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες περικοπές προσωπικού, έξαρση της ρατσιστικής ρητορικής μίσους, φυγή διαφημιστών ή μείωση των δαπανών τους στην πλατφόρμα, καθώς και την αποκατάσταση λογαριασμών που είχαν απαγορευτεί στο παρελθόν.

Ο «Chief Twit», όπως έχει αποκαλέσει τον εαυτό του στο παρελθόν ο Μασκ, ισχυρίζεται ότι η χρήση του Twitter έχει φτάσει σε υψηλά από τότε που ανέλαβε και ότι η ρητορική μίσους έχει μειωθεί.

Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter. Έχει επίσης προσελκύσει στελέχη τόσο από την Tesla όσο και από τη SpaceX, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών και δικηγόρων, για να τον βοηθήσουν στο Twitter.

Τη Δευτέρα, η γερουσιαστής Elizabeth Warren, έγραψε στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, Robyn Denholm, εκφράζοντας την ανησυχία ότι ο Έλον Μασκ παραβίασε τα νομικά του καθήκοντα έναντι της Tesla από τότε που αγόρασε το Twitter.

Σε ένα tweet της Δευτέρας ο Μασκ είπε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες σίγουρα έχουν πληγεί» έχοντας την Γουόρεν ως γερουσιαστή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Αφού τον «απέλυσαν» οι χρήστες του Twitter, αλλάζει τους κανόνες των poll - Μόνο για συνδρομητές του Blue

gazzetta
gazzetta reader insider insider