Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας βρετανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Newsroom
Μοιράσου το
Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας βρετανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Καταλύτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του αμυντικού σκέλους του Ναυπηγείου η συμμετοχή των Βρετανών στο πρόγραμμα αναβάθμισης και κατασκευής νέων ΤΠΚ του Πολεμικού Ναυτικού.

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Leo Docherty, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Matthew Lodge, τον στρατιωτικό ακόλουθο Captain of Royal Navy, κ. Alex Bush, τον εμπορικό ακόλουθο κ. Σωτήρη Λεοντάρη και τον Εμπορικό Διευθυντή της BAE Systems Ελλάδος κ. Αθανάσιο Στάμου, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο της ONEX Shipyards & Technologies Group κ. Πάνο Ξενοκώστα, τους επικεφαλής των Αμυντικών Πρωτοβουλιών του Ομίλου ΟΝΕΧ, τους επικεφαλής της ONEX Elefsis Shipyards και στελέχη της ONEX Elefsis Naval & Maritime, σχετικά με τις δραστηριότητες του Ομίλου, το επιχειρηματικό πλάνο που σχετίζεται με την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων και τις παραγωγικές δυνατότητες αυτών.

Από αριστερά προς δεξιά: Ο Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. Matthew Lodge, ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Leo Docherty, ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της ONEX Shipyards & Technologies Group κ. Πάνος Ξενοκώστας και ο στρατιωτικό ακόλουθος Captain of Royal Navy, κ. Alex Bush στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Κατόπιν ο κ. Docherty μετέβη στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων όπου ξεναγήθηκε στους βιομηχανικούς χώρους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τεχνικό προσωπικό και στελέχη του Ομίλου. Σημαντικό μέρος της ξενάγησης αφιερώθηκε στην μακρόχρονη και δυναμική παρουσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε αμυντικά προγράμματα, με τον κ. Docherty να επιθεωρεί εν εξελίξει προγράμματα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ). Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα ναυπήγησης νέων ΤΠΚ για το ΠΝ.

Με το πλάνο του Ομίλου ONEX, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα είναι σύντομα σε θέση να αναλάβουν σημαντικά έργα, τόσο στο εμπορικό όσο και στο αμυντικό σκέλος, έχοντας σαν εφαλτήριο την σημαντική Βρετανική τεχνογνωσία που αποκτήθηκε αναβαθμίζοντας τις παραγωγικές δυνατότητες των Ναυπηγείων προς όφελος τόσο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού όσο και των στόλων άλλων συμμαχικών Χωρών. Ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Leo Docherty, κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στους χώρους του Ναυπηγείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των προγραμμάτων του Ελληνικού Ναυτικού, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνέχεια τους στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.