Η Foxconn «δωροδοκεί» τους υπαλλήλους για να επανεκκινήσει η παραγωγή iPhone στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Foxconn «δωροδοκεί» τους υπαλλήλους για να επανεκκινήσει η παραγωγή iPhone στην Κίνα
Μπόνους, αυξήσεις στους μισθούς και μία σειρά επιπλέον παροχών επιστρατεύει η Foxconn, με στόχο την επανεκκίνηση της παραγωγής iPhones στις μονάδες που διατηρεί στην Κίνα.

Μπόνους, αυξήσεις στους μισθούς και μία σειρά επιπλέον παροχών επιστρατεύει η Foxconn, με στόχο την επανεκκίνηση της παραγωγής iPhones στις μονάδες που διατηρεί στην Κίνα, στον απόηχο των σοβαρών διαταραχών που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες οδήγησαν στην προσωρινό «πάγωμα» της παραγωγής των συσκευών για τον μεγαλύτερο προμηθευτή της Apple.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ταϊβανέζικής φίρμας, όσοι εργαζόμενοι επιστρέψουν στις θέσεις τους θα λάβουν αμοιβή-μπόνους ύψους 70 δολαρίων ο καθένας, με το ποσό να αυξάνεται στα 420 δολάρια σε περίπτωση που συνεχίσουν να εργάζονται για τις επόμενες τριάντα ημέρες. Στο ενδεχόμενο παραμονής τους στις μονάδες παραγωγής και καθ' όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου, τότε η επιπλέον αμοιβή τους θα ανέλθει στα 840 δολάρια (περίπου 6.000 γιουάν).

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως ορισμένοι εργαζόμενοι στις μονάδες παραγωγής στο εργοστάσιο της Zhengzhou θα λάβουν μισθούς ύψους ως και 1.400 δολαρίων, σε μία προσπάθεια αναστροφής του κύματος φυγής των εργαζομένων μετά από ένα ξέσπασμα της πανδημίας μεταξύ των εργατών και μίας καθυστέρηση στις πληρωμές των μισθών.

Την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκαν σοβαρές ταραχές στο εργοστάσιό της στη Zhengzhou -το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο- μεταξύ εργαζομένων και του προσωπικού ασφαλείας, καθώς οι αρχές και η διεύθυνση της εταιρείας αποφάσισαν να απομονώσουν τα θετικά κρούσματα, σε μία προσπάθεια ελέγχου του ξεσπάσματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με το CNBC, το εργοστάσιο στη Zhengzhou αντιπροσωπεύει περίπου το 70% της παγκόσμιας παραγωγής iPhone της Apple, με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων να απειλούν τον αμερικανικό κολοσσό με «χασούρα» ως και 8 δισ. δολάρια, καθώς εκτιμάται πως οι διακοπές στην παραγωγή θα είναι η αιτία για την παραγωγή 5 έως 8 εκατ. λιγότερων συσκευών κατά το δ' τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EasyJet: Στα 5,7 δισ. στερλίνες τα έσοδα με αύξηση 296% - Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση

Σανγκάη: «Λουκέτο» ξανά στη Disneyland λόγω COVID - Έμεινε ανοιχτή για... 4 ημέρες

S&P Global: Οι ΗΠΑ οδεύουν προς μία ύφεση σαν του 1969-70

gazzetta
gazzetta reader insider insider