Μπούλαρντ (Fed): Υψηλά επιτόκια μέχρι το 2024 - Να θέσουμε υπό έλεγχο τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπούλαρντ (Fed): Υψηλά επιτόκια μέχρι το 2024 - Να θέσουμε υπό έλεγχο τον πληθωρισμό
Ανένδοτος ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις που ζητά υψηλά επιτόκια μέχρι και το 2024.

Η Fed πρέπει να αυξήσει πολύ περισσότερο τα επιτόκιά της και να τα διατηρήσει στα ύψη καθ' όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους και το 2024 για να ανακτήσει τον έλεγχο του πληθωρισμού και να τον επαναφέρει στον στόχο του 2%, σύμφωνα με το Τζέιμς Μπούλαρντ.

Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις επεσήμανε πως: «έχουμε τρόπους να ακολουθήσουμε για να γίνουμε περιοριστικοί» και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το τελικό επιτόκιο - στόχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον σε ένα εύρος μεταξύ 5,00% και 5,25% από το τρέχον επίπεδο του 3,75%-4,00%, ώστε να είναι «επαρκώς περιοριστικό» για μείωση του πληθωρισμού.

«Μόλις φτάσουν σε αρκετά υψηλό επίπεδο, τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν εκεί για όλο το 2023 και μέχρι το 2024 δεδομένης της ιστορικής συμπεριφοράς του πληθωρισμού» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Θέλουμε να θέσουμε υπό έλεγχο τον πληθωρισμό πολύ νωρίτερα από ό,τι στη δεκαετία του 1970», τόνισε, σημειώνοντας ότι προτιμά να αυξήσει το επιτόκιο για να δημιουργήσει συνθήκες ύφεσης ώστε να μειωθούν οι τιμές κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει το επιτόκιό της κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στην επόμενη συνεδρίασή της στις 13-14 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γουίλιαμς (Fed): Να αυξηθούν κι άλλο τα επιτόκια - Νέα άνοδος της ανεργίας το 2023

Στασιμοπληθωρισμός: Ο βασικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία το 2023

Πόση ρευστότητα ετοιμάζεται να αποσύρει η ΕΚΤ - Ποιες οι συνέπειες για τις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider