Credit Suisse: Αναμένει ζημιές έως 1,5 δισ. ελβετικά φράγκα για το δ΄τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Αναμένει ζημιές έως 1,5 δισ. ελβετικά φράγκα για το δ΄τρίμηνο
Ζημιές προ φόρων ύψους έως 1,5 δισ. ελβετικών φράγκων αναμένει η Credit Suisse για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ενώ βρίσκεται εν μέσω καθολικής στρατηγικής αναδιάρθρωσης για την αντιμετώπιση της υποαπόδοσης του επενδυτικού βραχίονα της, αλλά και σειρά νομικών προβλημάτων που προέκυψαν από την εταιρική πολιτική της.

Ζημιές προ φόρων ύψους έως 1,5 δισ. ελβετικών φράγκων αναμένει η Credit Suisse για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ενώ βρίσκεται εν μέσω καθολικής στρατηγικής αναδιάρθρωσης για την αντιμετώπιση της υποαπόδοσης του επενδυτικού βραχίονα της, αλλά και σειρά νομικών προβλημάτων, που οδήγησαν σε αύξηση των δαπανών της.

Σε ανακοίνωση της η Τράπεζα ανέφερε σήμερα πως «αυτά τα αποφασιστικά μέτρα αναμένεται να οδηγήσουν σε ριζική αναδιάρθωση της επενδυτικής τραπεζικής μας, θα επιταχύνει τις διαδικασίες αλλαγής των δαπανών και στην ενδυνάμωση και ανάθεση των κεφαλαίων, που πραγματοποιείται με ταχύ ρυθμό».

Επίσης η Credit Suisse επισήμανε πως συνεχίζει να βιώνει εκροές καθαρών παγίων και δήλωσε πως αυτές οι εκροές αντιστοιχούν περίπου στο 6% των υπό διαχείριση παγίων στο τέλος του γ’ τριμήνου. «Στη διαχείριση περιουσίας, αυτές οι εκροές έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τις πρώτες δύο εβδομάδες του Οκτωβρίου».

Από την πώληση της βρετανικής πλατφόρμας της, Allfunds, ο ελβετικός όμιλος αναμένει ζημιές της τάξης των 75 εκατ. φράγκων, ενώ η μείωση στις καταθέσεις και στα υπό διαχείριση πάγια εκτιμάται να οδηγήσουν σε πτώση τα καθαρά έσοδα από τόκους, προμήθειες και αμοιβές. Με τη σειρά της, αυτή η εξέλιξη θα συνεπάγεται την εμφάνιση ζημιών στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Τέλος, η Credit Suisse επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει τις αναγκαίες διεργασίες για την επίτευξη του στόχου της μείωσης των δαπανών της κατά 15% ή 2,5 δισ. ελβετικά φράγκα έως το 2025. Υπογράμμισε δε πως έχουν αρχίσει και οι απολύσεις του 5% του προσωπικού της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν πωλείται η Credit Suisse, λέει ο πρόεδρος της τράπεζας 

Credit Suisse: Φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με 20 τράπεζες για την ΑΜΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider