BNP Paribas: Αύξηση των κερδών κατά 10,3% στο γ' τρίμηνο - Ενισχυμένα και τα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BNP Paribas: Αύξηση των κερδών κατά 10,3% στο γ' τρίμηνο - Ενισχυμένα και τα έσοδα
Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της BNP Paribas στο γ' τρίμηνο του έτους, με την μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης να καταφέρνει να αντισταθμίσει την αύξηση του κόστους και των δαπανών της.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της BNP Paribas στο γ' τρίμηνο του έτους, με την μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης να καταφέρνει να αντισταθμίσει την αύξηση του κόστους και των δαπανών της.

Αναλυτικότερα, ο γαλλικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός ανέφερε καθαρά κέρδη 2,76 δισ. ευρώ, μέγεθος αυξημένο κατά 10,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη της τάξης των 2,36 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, τα έσοδα της τράπεζας στο τρίτο τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 8% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του προηγούμενου έτους και διαμορφώθηκαν στα 12,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, η BNP Paribas είδε τα κέρδη της από τις αγορές διεθνώς να ενισχύονται κατά 14,7%, λαμβάνοντας ώθηση από τις συναλλαγές σε παράγωγα εμπορευμάτων, επιτόκια και συνάλλαγμα.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 4,7% στη Γαλλία, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της τράπεζας ενισχύεται κατά 1,2% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Ο Μασκ αναμένεται να απολύσει τη μισή εταιρεία την Παρασκευή 

Επίτευξη στόχων για την Stellantis - Ισχυρά έσοδα στο γ' τρίμηνο

Uniper: Ζημιές 40 δισ. ευρώ στο 9μηνο - προ κρατικοποίησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider