Nestle: Καλύτερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις 9μηνου λόγω υψηλότερων τιμών στα προϊόντα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nestle: Καλύτερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις 9μηνου λόγω υψηλότερων τιμών στα προϊόντα
Η θετική εξέλιξη για τον ελβετικό όμιλο αποδίδεται κυρίως στη μετακύληση των πληθωριστικών πιέσεων μέσω των υψηλότερων τιμών στα προϊόντα της στους καταναλωτές. 

Καλύτερες των εκτιμήσεων αποδεικνύονται οι πωλήσεις 9μηνου του ελβετικού κολοσσού Nestle, με την εταιρεία να προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων την για το σύνολο του έτους. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η θετική εξέλιξη για τον όμιλο αποδίδεται κυρίως στη μετακύληση των πληθωριστικών πιέσεων μέσω των υψηλότερων τιμών στα προϊόντα της στους καταναλωτές.

Αναλυτικά, η Nestle κατέγραψε στην περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου πωλήσεις ύψους 69,1 δισ. ελβετικά φράγκα, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να έχουν τοποθετήσει τον τζίρο στα 68,9 δισ. ελβετικά φράγκα. Η οργανική ανάπτυξη της εταιρείας εμφάνισε ρυθμό 8,5%, επίσης καλύτερα του 8,3% που περίμεναν οι αναλυτές, και αποτελεί τον υψηλότερο ρυθμό οργανικής ανάπτυξης από το 2008. Οι ανατιμήσεις στα προϊόντα της αναλογούσαν στο 7,5% του ρυθμού οργανικής ανάπτυξης.

Ως αποτέλεσμα η εταιρεία ανακοίνωσε πως προχωρά σε ανοδική αναθεωρήση των προβλέψεων της για το 2022 και αναμένει πλέον οργανική ανάπτυξη της τάξης του 8% έναντι 7% προηγουμένως.

Τέλος επανέλαβε το στόχο για λειτουργικό περιθώριο κέρδους της τάξης του 17%. Παρά την ισχυρή οργανική ανάπτυξη, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Mark Schneider εξέφρασε τις ανησυχίες του για το «γεμάτο προκλήσεις οικονομικό περιβάλλον», το οποίο επιδρά στην αγοραστική δύναμη πολλών εκ των πελατών της Nestle.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χωρίς Coca-Cola και Mars στα σουπερμάρκετ κινδυνεύει να μείνει η Γερμανία 

Θορυβημένη η διεθνής κοινότητα από την παγκόσμια αναταραχή στις αγορές τροφίμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider