GE: Απολύει το 20% των εργαζομένων στις χερσαίες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GE: Απολύει το 20% των εργαζομένων στις χερσαίες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ
Η GE λέγεται ότι εξετάζει το onshore αιολικό της αποτύπωμα στην Ευρώπη και την Ασία επίσης.

Το 20% των εργαζομένων της που εργάζονται σε εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ αποφάσισε να απολύσει η General Electric, που ισοδυναμεί με εκατοντάδες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με πηγές του CNBC, οι οποίες μάλιστα αναφέρουν πως χθες εστάλη ειδοποίηση προς το προσωπικό.

«Λαμβάνουμε μέτρα για τον εξορθολογισμό και την διαμόρφωση του μεγέθους της δραστηριότητάς μας στην onshore αιολική ενέργεια σύμφωνα με τις πραγματικότητες της αγοράς ώστε να μας βάλουν σε θέση για μελλοντική επιτυχία. Αυτές είναι δύσκολες αποφάσεις, που δεν αντανακλούν την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων μας, αλλά χρειάζονται για να διασφαλίσουμε ότι η επιχείρηση θα μπορεί να ανταγωνιστεί και να βελτιώσει την κερδοφορία με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της GE Renewable Energy.

Η GE λέγεται ότι εξετάζει το onshore αιολικό της αποτύπωμα στην Ευρώπη και την Ασία επίσης.

Η αναδιάρθρωση της GE έρχεται καθώς η επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων: αύξηση του κόστους εισροών, ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού και ανταγωνισμός από εταιρείες όπως η Siemens. Ενώ η ζήτηση για επιλογές καθαρής ενέργειας αυξάνεται, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο να γίνει η αιολική ενέργεια οικονομικά αποδοτική επιλογή.

Σύμφωνα με ανάλυση από την Melius Research, το τμήμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της GE πρόκειται να αποφέρει έσοδα μεταξύ 15 και 16 δισ. δολαρίων φέτος και η χερσαία αιολική ενέργεια θα αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία, περίπου το 70%.

Εν τω μεταξύ, η General Electric βρίσκεται σε διαδικασία διάσπασης σε τρεις εισηγμένες εταιρείες - την υγειονομική περίθαλψη, την αεροδιαστημική και την ενέργεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Volkswagen ετοιμάζει επένδυση άνω του 1 δισ. ευρώ στην Κίνα

General Electric: GE Healthcare, GE Vernova και GE Aerospace οι 3 εταιρείες που θα αποσχιστούν από την μητρική

gazzetta
gazzetta reader insider insider