Τζίρο κοντά στα 19 εκατ. «βλέπει» για φέτος η Playmobil Hellas – Η νέα σειρά παιχνιδιών και οι ανατιμήσεις

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζίρο κοντά στα 19 εκατ. «βλέπει» για φέτος η Playmobil Hellas – Η νέα σειρά παιχνιδιών και οι ανατιμήσεις
Οι εκτιμήσεις για τις πωλήσεις της φετινής χρονιάς και ο φόβος του πληθωρισμού. Ποια η θέση των παιχνιδιών Playmobil στην ελληνική αγορά και πότε κυκλοφόρησε η νέα σειρά. Τα παραδοσιακά παιχνιδάδικα και η επίδραση των νέων τεχνολογιών.

Κύκλο εργασιών κοντά στα 19 εκατ. ευρώ αναμένει για το 2022 η Playmobil Hellas, καθώς παρά το κύμα ακρίβειας που έχει απλωθεί σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας, το παιχνίδι είναι μια αγορά που δύσκολα «κόβει» ο Έλληνας. Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, η εταιρεία είχε καταγράψει κύκλο εργασιών της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά εδώ και 33 χρόνια, προσφέροντας απεριόριστη χαρά σε κάθε παιδί που παίζει με τις μοναδικές φιγούρες Playmobil, δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να επενδύει στην πολλά υποσχόμενη αγορά παιχνιδιού, παρά τις προκλήσεις. «Φυσικά και μας ανησυχεί η πορεία του πληθωρισμού… μέρα νύχτα», παραδέχθηκε, μιλώντας πρόσφατα σε δημοσιογράφους, η διευθύντρια μάρκετινγκ της Playmobil Hellas, Ειρήνη Ευφραιμίδη.

Όπως αποκάλυψε, οι ανατιμήσεις ήταν μονόδρομος για τα παιχνίδια της Playmobil Hellas, καθώς πρόκειται για προϊόντα που κατασκευάζονται από πλαστικό, άρα έχουν ως πρώτη ύλη το πετρέλαιο. Ωστόσο οι αυξήσεις στις τιμές συγκρατήθηκαν σε μονοψήφια επίπεδα.

«Η Playmobil πρέπει να μείνει μακριά από τις νέες τεχνολογίες»

Κληθείσα να περιγράψει τα νέα δεδομένα που δημιουργεί σε κάθε κλάδο η έλευση των νέων τεχνολογιών και του ψηφιακού μετασχηματισμού, η κυρία Ευφραιμίδη εξήγησε πως η φιλοσοφία των Playmobil είναι τελείως διαφορετική. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Playmobil πρέπει να μείνει μακριά από τις νέες τεχνολογίες. Κάθε άλλη εταιρεία κάνει χρήση τους».

«Κρατάει ακόμη το παραδοσιακό παιχνιδάδικο»

Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη εικόνα του λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα κι ενώ οι τάσεις των τελευταίων ετών θέλουν τους Έλληνες καταναλωτές να στρέφονται στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες αλυσίδες όταν επιθυμούν να προμηθευτούν παιχνίδια για τα παιδιά τους, τα βαφτιστήρια τους, τα ανίψια τους ή τα εγγόνια τους, η διευθύντρια μάρκετινγκ της Playmobil Hellas αποκαλύπτει ότι «κρατάει ακόμη το παραδοσιακό παιχνιδάδικο. Υπάρχουν ακόμη συνοικιακά καταστήματα που εμπορεύονται παιχνίδια και πάνε καλά».

Από 1η Σεπτεμβρίου στην αγορά η νέα σειρά παιχνιδιών Playmobil Asterix

H εταιρεία παρουσίασε μέσα στην εβδομάδα τη νέα σειρά Playmobil Asterix που έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από την 1η Σεπτεμβρίου, αναβιώνοντας τους ήρωες του εμβληματικού κόμικ. Η εταιρεία παιχνιδιών βάζει ξανά στα σπίτια την αγαπημένη ιστορία των γενναίων Γαλατών, με την κυρία Ευφραιμίδη να σχολιάζει πως «η ιστορία των γενναίων Γαλατών είναι πολύ αγαπητή στην ελληνική κοινωνία. Ο Αστερίξ είναι πολύ διάσημος στην Ελλάδα καθώς έχει ένα πολυεπίπεδο χιούμορ». Μάλιστα, όπως η ίδια αποκάλυψε, χρειάστηκαν τρία χρόνια διαπραγματεύσεων για να φέρει η Playmobil τον Αστερίξ.

Η νέα σειρά περιλαμβάνει το κυνήγι αγριογούρουνου, τη σκηνή του Ρωμαίου Εκατόνταρχου, τον δρουίδη Πανοραμίξ, τους Ρωμαίους στρατιώτες, την καλύβα του αρχηγού Μαζεστίξ, τη γιορτή στο γαλατικό χωριό, το δεντρόσπιτο του βάρδου κακοφωνίξ και τη γαλέρα των πειρατών.

Μισό αιώνα ζωής κοντεύουν οι πιο αγαπημένες φιγούρες των παιδιών

Οι πιο αγαπημένες φιγούρες όλων των παιδιών κοντεύουν μισό αιώνα ζωής. Η Playmobil ξεκίνησε να μοιράζει χαμόγελα το 1974, όταν ένας ατρόμητος ιππότης, ένας πανέξυπνος εργάτης κι ένας θαρραλέος ινδιάνος άνοιξαν για πρώτη φορά τις πόρτες των παιδικών δωματίων. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, οι αγαπημένες φιγούρες δεν έπαψαν να χαρίζουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης, φαντασίας και παιχνιδιού, ενώ έχουν πρωταγωνιστήσει στις πιο απίθανες και συναρπαστικές ιστορίες και περιπέτειες. Από ιππότες και πειρατές μέχρι πριγκίπισσες και νεράιδες, τα μικρά ανθρωπάκια εμπνέουν τα παιδιά, δημιουργώντας άπειρες ιστορίες που δεν τελειώνουν ποτέ.

H Playmobil Hellas ιδρύθηκε το 1989 και είναι η ελληνική θυγατρική του γερμανικού ομίλου ΗΒΗ (Horst Brandstaetter Holdings), της εταιρείας που κατασκευάζει και διανέμει σε όλον τον κόσμο το διάσημο παιχνίδι. Διαθέτει 60 άτομα προσωπικό και αποθηκευτικούς χώρους 3.000 τμ. Γενικός Διευθυντής είναι ο Γιώργος Παγώνης, ενώ παιχνίδια Playmobil μπορεί να βρει κανείς σε περισσότερα από 1400 καταστήματα πανελλαδικά (σούπερ μάρκετ, καταστήματα παιχνιδιών, πολυκαταστήματα, βιβλιοχαρτοπωλεία κ.α.). «Τα σημεία διανομής μας είναι παντού… οπουδήποτε υπάρχει παιχνίδι», τονίζει με νόημα η κυρία Ευφραιμίδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μάχη επιβίωσης δίνει ο κλάδος των αρτοποιών στη σκιά της ακρίβειας

«Ακριβέ μου» Σεπτέμβρη: Αβεβαιότητα και… ανατιμήσεις που προκαλούν ίλιγγο στα τρόφιμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider