Chobani: Εγκαταλείπει το σχέδιο να μπει στο χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Chobani: Εγκαταλείπει το σχέδιο να μπει στο χρηματιστήριο
Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο αποσύρει η Chobani, η εταιρεία που πουλάει ελληνικό γιαούρτι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε στις ρυθμιστικές αρχές.

Το σχέδιο εισαγωγής της στο χρηματιστήριο εγκαταλείπει η Chobani, η εταιρεία που πουλάει ελληνικό γιαούρτι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε στις ρυθμιστικές αρχές.

Η εταιρεία τροφίμων και ποτών είχε υποβάλει αίτημα για αρχική δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο του Nasdaq τον Σεπτέμβριο υπό το σύμβολο «CHO». Ωστόσο, ήταν μια ταραχώδης χρονιά για τη χρηματιστηριακή αγορά, που έφερε έντονη «ξηρασία» στις IPOs. Συγκεκριμένα, στο β' τρίμηνο πραγματοποιήκαν 41 IPOS στις ΗΠΑ, αριθμός μειωμένος κατά 73% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ΕΥ. Η Chobani μπαίνει μαζί με τις Justworks, Fresh Market και WeTransfer στη λίστα των εταιρείων που ακύρωσαν την εγγραφή τους φέτος.

Σε ανακοίνωσή της η Chobani επικαλείται τις τρέχουσες συνθήκες στην αγορά για την απόφαση. «Το focus μας παραμένει στην κερδοφόρο ανάπτυξη, και εξακολουθούμε να έχουμε ενθουσιασμό για το μέλλον της Chobani».

Τα τελευταία χρόνια, η Chobani επέκτεινε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της πέρα από το ελληνικό γιαούρτι προσθέτοντας γάλα βρώμης, κρέμες καφέ και ροφήματα γιαουρτιού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider