Τουρκία: Ράλι κοντά στο +50% για τις τραπεζικές μετοχές τον τελευταίο μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ράλι κοντά στο +50% για τις τραπεζικές μετοχές τον τελευταίο μήνα
Την Τετάρτη ο τραπεζικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έφτασε να κερδίζει έως και 7,7%, στη μεγαλύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2021.

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών της Τουρκίας τις τελευταίες εβδομάδες, ξεπερνώντας τις μη τραπεζικές μετοχές με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2021, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τραπεζικές μετοχές στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έχουν κερδίσει 47% τον τελευταίο μήνα, έναντι των κερδών 18% που σημειώνει ο δείκτης του βιομηχανικού κλάδου στην τουρκική αγορά.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά των τραπεζικών μετοχών με τους μη χρηματοπιστωτικούς τίτλους από τον Φεβρουάριο του 2021.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη ο τραπεζικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έφτασε να κερδίζει έως και 7,7%, στη μεγαλύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2021. Η άνοδος ήρθε καθώς την Πέμπτη συνεδριάζει η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας που αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της.

Ακόμα, άξιο αναφοράς είναι πως οι τράπεζες της χώρας κατέγραψαν κέρδη α' εξαμήνου σχεδόν 5 φορές μεγαλύτερα από αυτά του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2021, σύμφωνα με την τουρκική τραπεζική ρυθμιστική αρχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Manchester United: Εκτόξευση 17% για τη μετοχή μετά το tweet Μασκ για την «αγορά» της

gazzetta
gazzetta reader insider insider