Akzo Nobel: Πιο αδύναμα των εκτιμήσεων μεγέθη στο τρίμηνο -Επηρέασε το lockdown της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Akzo Nobel: Πιο αδύναμα των εκτιμήσεων μεγέθη στο τρίμηνο -Επηρέασε το lockdown της Κίνας
Η ολλανδική εταιρεία χρωμάτων και βερνικιών Akzo Nobel ανακοίνωσε την Τετάρτη πιο αδύναμα των αναμενόμενων κέρδη από βασικές δραστηριότητες στο τρίμηνο, επικαλούμενη τους νέους περιορισμούς για τον κορονοϊό στην Κίνα και τη μειωμένη ζήτηση για μπογιές βαφής τοίχων στην Ευρώπη.

Η ολλανδική εταιρεία χρωμάτων και βερνικιών Akzo Nobel ανακοίνωσε την Τετάρτη πιο αδύναμα των αναμενόμενων κέρδη από βασικές δραστηριότητες στο τρίμηνο, επικαλούμενη τους νέους περιορισμούς για τον κορονοϊό στην Κίνα και τη μειωμένη ζήτηση για μπογιές βαφής τοίχων στην Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Akzo Nobel συρρικνώθηκαν κατά 26% στα 249 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, κάτω από τη μέση εκτιμήση των αναλυτών για κέρδη 261 εκατ. ευρώ βάσει έρευνας της Vara Research.

«Τα αποτελέσματά μας στο δεύτερο τρίμηνο επηρεάστηκαν σαφώς από το δίμηνο lockdown στην Κίνα και τη μείωση ζήτησης στα κανάλια 'φτιάξ' το μόνος σου' στην Ευρώπη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Thierry Vanlancker, προσθέτοντας ότι η ζήτηση επανήλθε σε καλή τροχιά τον Ιούνιο.

Η κατασκευάστρια των χρωμάτων Dulux είναι μεταξύ των πολλών εταιρειών που έχουν τον «πονοκέφαλο» της εφοδιαστικής αλυσίδας και του πληθωρισμού που επιδεινώθηκε από τις νέες προσπάθειες της Κίνας να σταματήσει την εξάπλωση του COVID-19.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider