Gazprom: Χωρίς διανομή μερίσματος για πρώτη φορά από το 1998 - Απώλειες 27% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gazprom: Χωρίς διανομή μερίσματος για πρώτη φορά από το 1998 - Απώλειες 27% για τη μετοχή
Η Gazprom «έκρινε πως η τωρινή κατάσταση δεν προσφέρεται για τη διανομή μερισμάτων για τη χρήση του 2021», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Πάνω από το 1/4 της αξίας κεφαλαιοποίησης της έχασε την Πέμπτη η Gazprom, μετά από την απόφαση του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού να μην διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2021, πρώτη φορά από το 1998.

Εν μέσω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της Ρωσίας από τις κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Gazprom «έκρινε πως η τωρινή κατάσταση δεν προσφέρεται για τη διανομή μερισμάτων για τη χρήση του 2021», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το CNCB, η απόφαση έρχεται να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση της Gazprom για διανομή μερίσματος 52,53 ρουβλιών (1 δολάριο) ανά μετοχή.

Μετά από την απόφαση, η μετοχή της εταιρείας έφτασε να χάνει έως 27% στο χρηματιστήριο της Μόσχας προτού σημειωθεί ανάκληση της διαπραγμάτευσης της.

Σημειώνεται πως για το 2021 η Gazprom σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη στην ιστορία της, λόγω των αυξημένων τιμών ενέργειας παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gazprom: Αυξάνει την παροχή φυσικού αερίου προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ

gazzetta
gazzetta reader insider insider