Νέο deal 25 εκατ. ευρώ ανάμεσα σε Orilina ΑΕΕΑΠ και Lamda Development στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο deal 25 εκατ. ευρώ ανάμεσα σε Orilina ΑΕΕΑΠ και Lamda Development στη Θεσσαλονίκη
Μετά τη συμφωνία για ανάπτυξη κατοικιών και club στο Ελληνικό, τα δύο γκρουπ προχωρούν σε επένδυση δίπλα στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στην Orilina ΑΕΕΑΠ, με μετόχους τον Alan Howard και την οικογένεια Νάτση, και τη Lamda Development για επένδυση 70 εκατ. ευρώ στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και στην ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 5.790 τ.μ.) οι δύο όμιλοι προχώρησαν σε νέο μεταξύ του deal, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Η νέα συνεργασία θα οδηγήσει σε επέκταση του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη με τη συνολική επένδυση να εκτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, οι δύο εταιρείες απέκτησαν από κοινού χαρτοφυλάκιο οικοπέδων στη Θεσσαλονίκη, μέσω της εξαγοράς της εταιρείας «Limar S.A.». Τα οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 72.121 τ.μ. βρίσκονται δίπλα στο προαναφερόμενο εμπορικό κέντρο. Να σημειωθεί ότι η Orilina κατέχει μερίδιο 80% στη νεοσύστατη κοινοπραξία και η Lamda το υπόλοιπο 20%,

Στο βασικό τμήμα των οικοπέδων (61.415 τμ.) θα κατασκευαστεί από κοινού από τις δύο εταιρείες κτήριο 12.300 τ.μ. (ανοδομή) και συγκεκριμένα καταστήματα, ως επέκταση του Mediterranean Cosmos. Τα υπόλοιπα οικόπεδα του χαρτοφυλακίου θα αναπτυχθούν αποκλειστικά από την Orilina, με την κατασκευή πιθανότατα γραφειακών χώρων.

Οσον αφορά στο deal του Ελληνικού, όπως είχε και τότε αναφέρει το insider.gr, η ΑΕΕΑΠ θα αποκτήσει δικαίωμα επιφανείας επί τμημάτων της Ζώνης Ανάπτυξης του Παράκτιου Μετώπου του Ελληνικού και ειδικότερα επί γηπέδων, στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, ανάμεσα στον οικιστικό πύργο Riviera Tower και τον εμπορικό προορισμό του Riviera Galleria με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 5.790 τ.μ. Εντός των γηπέδων αυτών, θα αναπτυχθούν από την ORILINA PROPERTIES, αφενός κτίριο κατοικιών και λοιπών βοηθητικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης αυτών (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 4.565 τ.μ.), και αφετέρου κτίριο που θα περιλαμβάνει χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας, εκδηλώσεων, καθώς και πώλησης συναφών προς την εστίαση προϊόντων (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 1.225 τ.μ.). Εκτός των κατοικιών και λοιπών βοηθητικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης, η εμπορική ανάπτυξη θα αποτελείται από ένα ιδιωτικό κλαμπ με εκτεταμένες παροχές και εστιατόρια υψηλής αισθητικής, καθώς και από κατάστημα λιανικής πώλησης κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών αλλά και μπαρ δίπλα στη μαρίνα, προσβάσιμο στο κοινό, με προσφορά κρασιών από σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή θα αναπτυχθεί χώρος στη λογική ενός ιδιωτικού κλαμπ που θα εξυπηρετεί και τα σκάφη της μαρίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda Development: Εξαγορά εταιρείας με την Orilina για την ανάπτυξη οικοπέδου δίπλα στο Mediterranean Cosmos

gazzetta
gazzetta reader insider insider